Linda Stenvall och Sara Juuso vid entrén till Arbetsförmedlingens nya lokalkontor i Arvidsjaur. Beläget på Västra Skolgatan, i före detta hemtjänstens lokaler.  Foto Kent Norberg

Arbetsförmedlingen lokalt i nya lokaler

2018-02-08 15:04

På torsdagen invigdes Arbetsförmedlingens nya lokaler i Arvidsjaur:
-Den här lösningen blev väldigt bra, säger Olof Johansson, platschef vid lokalkontoret.

Olof berättar att de under en längre tid sökt nya lokaler på marknivå som uppfyller AF:s krav på sekretess och säkerhetszoner:
-När kommunen aviserade att de skulle hyra ut den här våningen, i en av kommunhusets flyglar, blev vi intresserade då vi ansåg att de passade våra syften.


Platschefen Olof Johansson fick blommor av hyresvärden som önskade verksamheten lycka till!

På den vägen är det. Under senhösten 2017 har det renoverats och byggt om, för att vara helt klart nu. Under invigningsdagen kunde personalen uppvisa moderna, fräscha och endamålsenliga kontorslokaler.

Personalen består av fem arbetsförmedlare, en siuskonsulent, en programadministratör samt platschefen Olof:
-Hit kommer även olika specialister, vilka kommer att kunna få tillgång till egna kontor vid sina besök.


Kommunchef Ulf Starefeldt vid Af:s "tågkupe´". 

I hjärtat av våningen finns en soffgrupp som kallas för "tågkupe´" - en ombonad och lagom avskärmad plats för samtal. Därutöver finns samtals-, konferens- och personalrum, och alldeles vid entrén återfinns kundtjänsten för spontana besök måndag till onsdag klockan 13-15.00.

Arbetsförmedlingens lokalkontor ligger på Västra Skolgatan i centrala Arvidsjaur. I bottenvåningen i kommunhusets västra flygel. 


Af:s presonal vid lokalkontoret i Arvidsjaur. Från vänster: Katarina Johansson, Linda Stenvall, Olof Johansson, Maria Forsell, Sara Juuso, Majvor Lidström och Susanne Burman. Saknas på bild gör Anton Lundberg. 

Arbetsförmedlingen jobbar enligt tre huvudspår:

  • Lokalt kontor för personliga möten (Nya lokaler på Västra Skolgatan.)

  • Arbetsförmedlningen Direkt för telefonsamtal, Skype, chatt och mejlkonversation. (Kundtjänst är gamla namnet, och finns i Arvidsjaur uppe i f.d K4)

  • Arbetsförmedlingen Digitalt, för information och kontakt via appar, webbinarium och liknande.


Susanne Burman, med personal, välkomnar spontana besök måndag - onsdag, klockan 13-15:00.


Under invigningen syntes bland andra Anders Levén och Christine Nilsson, båda kända ansikten efter flera år på Af. "Jag gick i pension för fyra år sedan" sa Anders. Christine blev pensionär i fjol. Linda Stenvall (t.h) jobbar kvar. I vimlet syntes även förre kontorschefen Börje Lidberg, som slutade för 20 år sedan.   


Skriv ut: