Jimmy Svensson, från konsultföretaget HRM som leder skolgenomlysningen, häll även i dialogen under föräldramötet på onsdagskvällen. Foto Kent Norberg.

Föräldradialog och intervjuer

2016-12-02 08:28

Kommunen bjöd in till föräldradialog med barn- och ungdomsnämnden, 30 november. Omkring 600 elever finns i grundskolan. 17 föräldrar kom...

 

-Det är premiär, då kan det vara så här. Nu fortsätter vi att bjuda in fler gånger och visar att kommunen menar allvar med den här skolgenomlysningen, sa Jimmy Svensson från konsulten HRM.

Möjlighet fanns att ställa muntliga frågor till Barn- och utbildningsnämndens ledamöter, kommunalråd samt de konsulter som genomför skolgenomlysningen. Föräldrarna uppmärksammades även på en e-postadress, dit man som personal i skolan, politker och vårdnadshavare kan skicka in synpunkter.

Tidigare under onsdagen samt hela torsdagen genomfördes även 28 intervjutillfällen med omkring 20 grupper, bestånde av "nyckelpersoner" inom skolan: Elever, personal och politiker.

Enligt Jimmy Svensson verkade de som blivit intervjuade införstådda i att det är en långsiktig förändring, men att de även ville komma åt de "lågt hängande frukterna".

-Tricket med den här genomlysningen är att Arvidsjaurs kommun ska få ledning av oss konsulter för att komma igång med arbetet, som tar ett tag att komma till bukt med, sa Jimmy vid en presskonferens på torsdagen efter alla gruppintervjuer var klara.

Enligt styrgruppen för genomlysningen är intresset hos eleverna "jättebra!". Förhoppningen är att det ska öka även i de andra segmenten:
-Dagarna vi haft här känns som en fin grund att stå på i det här arbetet. Och ni har en väldigt fin skolmiljö jämfört med många andra skolor jag besökt i Sverige. Nu är uthållighet A och O!

 

 


Skriv ut: