Daniel Oskarsson, vaktmästare i kommunhuset, fick vara med om ett lite annorlunda fredagsfika när operatrion Divine plötsligt började sjunga... Foto Kent Norberg.

Trevliga "happenings" i Arvidsjaurs samhälle...

2017-05-12 09:42

Plötsligt börjar tre damer att sjunga i kommunhusets fikarum. De ställer sig upp, skålar med personalen i sina papperskaffemuggar, och vackra operatoner ljuder i lokalen...

En och annan håller nog kanske på att sätta morgonkaffet i vrångstrupen. För sjönsång i samband med morgonkaffet hör ju inte till vanligheterna:
-Det här var riktigt häftigt och förgyllde min morgon. Är ingen operaälskare, men måste nog gå och se dem sjunga i kyrkan på lördag, sa Kent Larsson, IT-tekniker.

Operatrion kallar sig för Divine. De sjunger och sprider glädje och humor. Det är deras grej. Divine har diger erfarenhet från exmepelvis: Nobelfesten, statsbesök i Wien, Dalhalla, Polarprisbanketten och har medverkat på många prominenta tillställningar världen över.

Nu är de alltså åter i Arvidsjaur med en egen konsert, men deltar även med andra "hemliga" personer i olika "happenings" på samhället, i kommunhuset, på Jägarbataljonen, på Coop Konsum, på skolorna och andra ställen under dagen. 


Dans vid Lilla Eden, Storgatan i centrala Arvidsjaur, var också ett av de ovanliga, men trevliga, gatuinslagen denna fredag. Foto Kent Norberg.

Operatrion Divine dök upp även här på fredagseftermiddagen...

Icafasaden mot väster, får ny grafittimålning.


Här har olika saker hänt under dagen (och säkert på fler ställen):

10:00 Sandbacka (inomhus)
11:00 Ringelskolan/Tallbackaskolans skolgård
11:15 Gångstigen nedanför Centrumbadet
11:30 Fridhemsskolans skolgård
12:00 Sandbacka (skolgården)
12:00 Jägarbataljonen (lunchrestaurangen)
12:30 Laponia hotell (lunchrestaurangen)
15:00 Storgatan (utanför Sparbanken)
16:00 Coop Konsum (inomhus/parkeringen)

Detta är ett arrangemang samarrangemang mellan Postkodlotteriets kulturstiftelse, Arvidsjaurs konstförening, Arvidsjaurs musik- och riksteaterförening.


Skriv ut: