Starten har gått på Köpmantorget i Arvidsjaurs centrum. Uppskattningsvis 350-400 personer deltog i fredagsmorgonens motionspromenad - det som tidigare kallades för "Radioaktiv". Foto Kent Norberg.

Hjärt- och lung tog över stafettpinnen från Radioaktiv

2017-06-02 09:04

Trots långkalsongsväder, trotsade uppskattningsvis mellan 350-400 Arvidsjaursbor snålblåsten och gick ut på uppföljaren av det som förr kallades Radioaktiv.

Vi talar alltså om P4 Norrbottens tidigare motionstävling i länet, där Arvidsjaur hela tiden hållit sig i toppen sett till antalet motionärer. Men radion la i år ner Radioaktiv.
Det påverkade inte Arvidsjaur nämnvärt...


Ingrid Gardfjäll, Hjärt- och lung, delade ut kuponger till tävlingsfrågorna. 

I år har nämligen lokala Hjärt- och lungföreningen tagit över stafettpinnen och kunde glädjas över att så pass många ville delta i motionspromenaden/tipsrundan.
-Från hjärt- och lugn vill vi speciellt tacka alla skolor och dagis som varje år deltar, sa Ingrid Gardfjäll när hon stod i folkmassan och delade ut svarskuponger till tipsrundan. En runda som är densamma som tidigare: Torget, ut på Storgatan, ner mot Dollarstore, vidare mot Camp Gielas och sedan tillbaka upp mot centrum och Torget igen.


Många skolelever passade på att få sig en bensträckare på fredagsmorgonen..


Roger Renberg, med stafettpinnen som Hjärt- och lung i år övertagit från "Radioaktiv".


Så här kunde det se ut tidigare när P4 Norrbotten arrangerade Radioaktiv med direktsändning från Arvidsjaur.


Arvidsjaurs kommunalråd Lotta Åman intervjuas av P4 Norrbotten vid tidigare års Radioaktiv. Arkivbild Kent Norberg.

Kommunalrådet Lotta Åman, som hållit i Radioaktiv i Arvidsjaur under alla åren tidigare, var också nöjd med att hjärt/lung velat ta över stafettpinnen:
-Efter 10 år med Radioaktiv tillsammans med P4 Norrbotten, tackar jag för mig och lämnar över stafettpinnen till lokala hjärt- och lungföreningen. Vill passa på att tacka alla som ställt upp och deltagit under åren. Ha en bra sommar och var rädd och varandra!Skriv ut: