2013 mottog Jesper Ask Arvidsjaurs kommuns ungdomsidrottspris av Johan Lundgren, vice ordförande i fritids- och kulturutskottet: "...en toppenkille med goda chanser att i framtiden konkurrera med de allra bästa", sa Johan då. Arkivfoto: Kent Norberg.

Jesper från Arvidsjaur - alpin landslagsman!

2017-05-08 14:44

Jesper Ask, Arvidsjaur, har blivit uttagen till alpina landslaget:
-Jag är såklart väldigt glad, det är ett bra kvitto på att jag har åkt skidor snabbt under den gångna säsongen.


Samtidigt säger Jesper att detta innebär större press på honom...
-Jag förväntas att åka bra, förväntas att träna hårt och förväntas att utvecklas. Övriga som inte blev uttagna till landslaget kommer ha ett stort mål kommande vinter... Nämligen att åka snabbare än alla landslagsåkare, och visa att de förtjänar en plats mer än oss.

Jesper kommer att bo i Tärnaby. Men även tillbringa en hel del tid hos flickvännen i Stockholm:
-Alla flyg utgår från Arlanda, så då passar det perfekt att ha en liten bas i där också.

Målet med den kommande alpina säsongen är att slå sig in i EuropaCupen:
-Vill samla på mig poäng så jag får starta tidigare och tidigare och på så vis ge mig själv bättre förutsättningar hela tiden.

Förhoppningen är att så småningom slåss med världseliten i toppen.

-När jag åker svenska tävlingar kommer målsättningen alltid vara att vinna, för att visa att jag förtjänar det förtroende jag fått från skidförbundet. 

Vi säger lycka till från Arvidsjaurs kommun!
-Tack så mycket!

Några tidigare publicerade artiklar om Jesper:

  • 2009-01-14. Slalomåkaren, Jesper Ask, Arvidsjaur har som ende norrbottning tagits ut till Svenska skidförbundets framtidslag: Team future. Han anses av förbundet vara ett framtidslöfte inom alpin skidsport. Jesper åker med Team future till Spanien 31 jan till 5 februari. Ansvarig tränare Jens Wilhelmsson.

  • 2013-03-11I lördags knep Jesper Ask både brons och silver på samma gång...  
    -Det var en FIS-tävling och ÄJSM i samma tävling. I FIS-tävlingen blev jag 3:a, men eftersom vinnaren var född -90 och ÄJSM är för åkare födda -92 till -96, blev jag 2:a på ÄJSM, skriver Jesper via Facebook från Tärnaby.

  • 2013-11-20. IFK Arvidsjaur Alpina fick ytterligare en utmärkelse denna galakväll. Det var Jesper Ask (silvermedalj i äldre junior-SM) som tog emot Arvidsjaurs kommuns ungdomsidrottspris av Johan Lundgren, vice ordförande i fritids- och kulturutskottet: "...en toppenkille med goda chanser att i framtiden konkurrera med de allra bästa".


Skriv ut: