Kevin Borg vid helgens konsert på Malta. Foto privat.

Kevin Borg - hur gick det sen?

2017-07-04 11:15

Man kan säga att Kevin Borg är "big in Japan": Just nu ligger han 1:a för mest säljande singel i Japan. En låt som skrivits och producerats ihop med kollegan Peter Nord. Låten heter "Tsunagu"och framförs av landets största pojkband Arashi.

 

Kevin vann som bekant Idol 2008. Han hängde egentligen aldrig "löst" utan gick igenom tävlingen utan större problem, och blev "Kevin" med hela svenska folket. Han bodde även en tid i Arvidsjaur och i Stockholm.

Sedan något år bor han återigen i sitt hemland, på ön Malta, mitt i Medelhavet:
-Men även om jag bor numera på Malta, och reser mycket, kommer jag aldrig glömma hur vackert Arvidsjaur är och allt stöd jag fick av folket däruppe, säger han på klingande svenska och fortsätter:
-Min utmärkelse och T-shirt "Årets Arvidsjaurbo" pryder väggen i min musikstudio här nere. 

Kevin berättar att han nyligen haft konsert och därmed avslutat hela EU Presidency, på Malta. Tillsammans med gruppen The Tenors, från Kanada.
Dessutom har låtskrivandet tagit ordentlig fart. Listettan "Tsunagu" är även ledsång i en ny japansk film som heter Shinobi no Kuni, vilken ligger tvåa på Box Office för närvarande.

-Det här är min åttonde listetta i Japan, plus att jag har skrivit åtta listettor i Europa utöver det. Har även haft en Billboardetta, tre platinum- och tre guldplattor.

 

Musiklivet går enligt Kevin på räls nu:
-Säljmässigt ligger vi tvåa i hela världen, i dags datum - precis efter låten "Despacito". Vi är väldigt nära att få en dubbel platinum i och med att vi sålt drygt 400 000 skivor på fyra dagar.

Men Kevin vilar inte på lagrarna för det... Han är i gång med arbetet till en ny singel och har öppnat ett skivbolag:
-Där ska jag lansera fyra nya grymma artister och en massa andra roliga projekt som jag ser fram emot. Siktar mycket mot Japan. Men samtidigt börjar jag jobba mer och mer mot USA också.

Kevin Borg berättar att när han befinner sig på Malta försöker han vara ute och spela så mycket han hinner.

Planeringekalendern är fullbokad fram till början år 2020:

-Det är extremt roligt när det går bra. Jag vill slutligen passa på att hälsa till alla i Arvidsjaur!


Skriv ut: