"... alltid glad och trevlig, och hon tar sig tid att hjälpa besökare och kollegor i alla lägen." Så löd omdömet om Inger Mäkimaa i motiveringen till stipendiet.

Mäkimaa årets Aurorastipendiat

2017-06-02 08:13

Arvidsjaurs kommuns barn- och skolbibliotekarie Inger Mäkimaa har utsetts till årets Aurora-stipendiat i Norrbotten:
-Egentligen blir jag mest generad. Men man ska vara glad och tacksam för ett sådant stipendium. Det är ju bra när folk uppskattar ens jobb. Men jag ser ju inte riktigt på mig själv på det sättet, säger Inger. 


Motiveringen för att Mäkimaa får priset lyder: "Med sin pedagogiska förmåga, sitt engagemang och med stor arbetsglädje utvecklar Inger barnbiblioteksverksamheten i Arvidsjaur. Inger har en vilja, energi och en enorm drivkraft i sitt arbete för att alla barn, och vuxna i deras omgivning, ska bli läsare. Att de ska finna glädjen i en berättelse och hitta lusten att leka med ord. Inger ser till barnens bästa, synliggör och samtalar med dem på deras nivå, om böcker, författare, berättelser, men också vardagens alla händelser.


Inger i samband med barnboksveckor i Arvidsjaur. Arkivbild Kent Norberg.

Som arbetskamrat är hon alltid glad och trevlig, och hon tar sig tid att hjälpa besökare och kollegor i alla lägen. Ingers arbete i Arvidsjaur och inom Biblioteken i Norrbotten är till stor inspiration för oss alla".

Aurora-stipendiet tilldelas en person som med särskild lyskraft arbetat för utveckling av biblioteksverksamheten i Norrbotten. Med detta stipendium vill Regionbibliotek Norrbotten synliggöra bibliotekspersonal i länet som på ett sätt utöver det vanliga bidragit till att göra biblioteket och dess verksamhet till något extra. Det kan handla om allt från det lilla till det stora. Projekt för barn eller vuxna för att driva verksamheten i önskad riktning. En utomordentlig arbetskamrat.

I år delades Aurora-stipendiet ut för sjätte gången. (Källa: Region Norrbottens hemsida.)


Skriv ut: