Marknadsutvecklare Maria Nilsson tv, och näringslivschef Stina Johansson (mittemot) tillsammans med Olle Bokvist och Tim Sandgren från Arvidsjaur Vildmarkcenter samt Malin Jansson, A-färg & tapet informerade pressen om näringslivsläget i kommunen just nu.

"Positiv utveckling inom näringslivet nu"

2017-05-11 09:33


Näringslivschef Stina Johansson säger att det sker mycket positivt inom företagandet i Arvidsjaurs kommun nu:
-Vi har haft fler nystarter än på flera år och de flesta butikslokaler i centrum med A-läge är uthyrda, vilket är vårt mål!

Bland annat kan nämnas Trafikutbildarna som öppnade 2 maj, Arvidsjaur Vildmarkcenter som öppnar ny butik på lördag och A-färg & tapet som nystartar på lördag med annan inredning, i och med byte av färgkedja:
-Vi vill satsa på Arvidsjaursborna, vi tror på ortens kraft! säger Malin Jansson som äger butiken tillsammans med systern Therese.

Susanne Bertilsson äger Trafikutbildarna. Hon drev trafikutbildning i Värnamo tidigare, men brukade vara uppe med sin man Torvald i Abborrträsk. Åtminstone fyra gånger per år.

Torvald äger nämligen en mindre gård i byn:
-Vi trivs jättebra här uppe och kunde väl egentligen inte tro att det skulle öppnas en sådan här chans för oss att flytta upp, säger Susanne och ler.


Stina Johansson uppvaktar nystartade Trafikutbildarnas ägare Susanne Bertilsson med blommor: "Välkommen till Arvidsjaur!".


Men när Susanne såg att trafikskolan i Arvidsjaur var till salu slog hon till direkt. Dessutom hittade hon en perfekt lokal i Sjöbergshuset:
-Det kunde inte ha blivit bättre! Nu bor vi i Abborrträsk och gubben kan påta på där, jaga och fiska och mysa. Jag har mitt jobb där vi vill vara...
-Kastar man sig in i saker, händer det saker också, konstaterar Susanne.

Trafikutbildarna erbjuder, förutom de reguljära utbildningarna, även AM-kort via intensivutbildning och enskild teorihjälp. Receptionen är öppen lördagar och en kväll i veckan samt sommartid, när skolungdomar är lediga och har bättre tid för studier. Risk-2 banekörning kan bokas efter kundens önskan.


På lördagen invigningsöppnade Arvidsjaur Vidmarkcenter. Foto Kent Norberg.

Läs tidigare artikel om Arvidsjaur Vildmarkcenter.

-Arvidsjaur är ju historiskt sett ett handelscentrum och det vill vi fortsätta att vara, säger näringslivschef Stina Johansson och fortsätter.


Företaget +UP engagerades i arbetet med att ta fram en kommunikationsplan. 

För att stärka handeln har destinationskontoret och företagarna i Arvidsjaur tillsammans tagit fram en kommunikationsplan som inom kort ska sjösättas. Marknadsutvecklaren Maria Nilsson berättar vid en presskonferens att handeln efterfrågat en röd tråd varför man tagit tag i detta och tillsammans skapat kommunikationsplanen samt en ny destinationslogotyp:
-Vi ska lansera detta i samband med skolavslutningsveckan. Det känns jättekul att vi har gjort detta jobb och nu kan gå ut och berätta om det, säger Maria.

-Tittar vi i backspegeln de senaste fem åren har antalet verksamma företag i kommunen ökat med 39. Det är positivt! säger Stina Johansson.


Fortifikationsverkets servicentrum firar 10 år i år

Därutöver bidrar Försvarsmakten, Kriminalvården, Fortifikationsverket (Drift och Servicecenter), Vattenfall, Försäkringskassan Kundtjänst och AF Kundtjänst starkt med sina statliga verksamheter:
-AF Kundtjänst söker för närvarande 10-12 personer, i och med att de utökar sin verksamhet i Arvidsjaur, säger Stina och jämför det med Luleå, vilket skulle motsvara 100 nya tjänster där.

 

 

 


Skriv ut: