Utbyggnad. Stina Johansson, näringslivschef i Arvidsjaur tillsammans med Jonas Hagström, märkesansvarig säljare på Norrlands Bil i Arvidsjaur. Foto Kent Norberg.

Norrlands Bil bygger ut i Arvidsjaur

2017-07-14 07:00

Skellefteå Bil AB, eller som det numer heter; Norrlands Bil i Sverige AB, bygger ut:
-Det går bra för oss. För två år sedan renoverade vi och nu vill vi skapa ytor för att kunna få in våra begagnade bilar under tak, säger märkesansvarige säljaren Jonas Hagström.

Jonas anställdes som ny säljare 2014. Han efterträdde då Leif Lindgren som hade imponerande 33 år i företaget:
-Jag har kommit in bra på mitt nya jobb och känner mig varm i kläderna. Det är en mycket bra arbetsgivare, jag trivs, säger Jonas.

Skellefteå Bil AB har för en tid sedan utökat genom att köpa upp Müllers Bil i såväl Piteå som Luleå. Nya namnet blev då Norrlands Bil i Sverige AB.


I 57 år år har Skellefteå Bil AB funnits i Arvidsjaur. (Heter numer Norrlands Bil.)

Invigning av Skellefteå Bil i Arvidsjaur, 25 augusti 1960.


Nu kan man kalla det forna "bilbolaget" för koncern:

-Så är det. Vår personbilsverksamhet  finns nu i Skellefteå, Arvidsjaur, Malå, Luleå, Piteå.  Lastbilsverksamheten heter Norrlands Bil tunga Fordon och finns på orterna ovan och dessutom i Kiruna och Gällivare.  Totalt är vi ca 300 anställda varav 14 anställda  här i Arvidsjaur. Fem av dessa jobbar på lastbilssavdelningen, åtta på servicesidan och två på säljdelen. Och bilar säljer man...


Bilhallen utökas med 286 kvadratmeter för att även kunna inrymma fler begagnade bilar.

I fjol 200 stycken, bara i Arvidsjaur. Kunderna kommer från hela Norrland:
-Förutom privatpersoner har även Arvidsjaurs, Arjeplogs och Malås kommuner har köpt kommunbilar från oss.  

Dagens 480 kvadratmeter utställningsyta räcker helt enkelt inte till och utökas nu därför med 286 till totalt 766 kvadratmeter.


Serviecerådgivaren Jan Arvidsson tittar in i verkstaden som har fullt upp med norska kunder.

Arbetet är i full gång och beräknas vara klart innan snön kommer:
-Det ska bli skönt att få in begagnade bilar och slippa skotta fram dem efter varje rejälare snöfall. Det kommer att bli betydligt lättare att presentera dem för kunden, säger Jonas och bjuder på en snabb rundvandring från säljdelen in till bilverkstaden och servicedelen, som berikats med två nyanställningar i år, och till sist vidare in i lastbilsverkstaden.

 
På reservdelar/personbilar hittar vi Per-Erik Lestander och Ingemar Forsell. Bredvid dem sitter Sandra Hällsten och Jan Arvidsson, båda nyanställda servicerådgivare. 


Jonathan Stenberg jobbar som lastbilsmekaniker på Norrlands Bil i Arvidsjaur. Foto Kent Norberg.

Sammanfattningsvis är det omfattande lokaliteter och verksamheter, som har en lång historia i Arvidsjaur. Anläggningen byggdes nämligen redan 1960:
-Det är roligt att vi kan fortsätta växa. Det gynnar orten och känns tryggt för alla oss anställda, konstaterar Jonas.


Skriv ut: