Tim och Erik Sandgren (saknas på bild) samt Oskar Johansson öppnar inom kort ny jakt-, fiske och friluftsbutik i centrala Arvidsjaur. Foto Kent Norberg.

Öppnar "Arvidsjaur Vildmarkscenter" inom kort

2017-04-20 11:14

Lördag 13 maj öppnar bröderna Erik och Tim Sandgren samt delägaren Oskar Johansson dörrarna till Arvidsjaur Vildmarkscenter:
-Vi tror att det finns ett behov av en sådan butik i vår kommun, säger Tim.

Läget är perfekt. Mitt i samhället...
-Jo, jag gick förbi här flera gånger i somras och tänkte att bättre läge går knappast hitta i Arvidsjaur. Dessutom har ju Erik, Oskar och jag pratat om att öppna butik... Till slut ringde jag dem och vi kom överens om att; nu eller aldrig! säger Tim.

För närvarande håller ägartrion på att fylla upp butiken med allehanda artiklar. Oskar berättar att det är mycket förberedelsearbete kvar än innan öppningsdagen:
-Men vi jobbar på och fyller upp hyllorna.


"Vi har avtal med ledande klädföretag i banschen", säger Tim.

Vad kan man köpa här då? Jo, allt från svampknivar, fågelholkar, ved, ammunition, kikarsikten, isfisketält och fiskeutrustning, till jakt- och friluftskläder:
-Vårt motto är att kunden ska hitta det den söker, och känna sig fullutrustad när den går härifrån, säger Oskar.

Planer finns även på att hyra ut havsfiskeutrustning samt att erbjuda yx- och knivslipning. Ägarna kommer att köra ett brett sortiment i början och succesivt se vad som efterfrågas mest och satsa extra på det.


Tim och Oskar håller fär närvarande på att fylla upp butiken, inför öppnandet 13 maj.

Regler kring vapenförvaring är rigorösa och därför väljer Arvidsjaur Vildmarkscenter i stället att köra vapenvisningar i samarbete med ett företag i Umeå:
-Kunderna kommer då att kunna titta och känna på vapen i vår butik. Kanske till och med provskjuta dem. Och finns sedan intresse för vapnet kan de lägga en beställning hos oss, säger Tim.

Kommunalrådet Lotta Åman önskar ägarna lycka till:
-Jag tror det här kan vara ett bra komplement som bidrar till att stärka vår lokala handel, och förhoppningsvis konkurrera med liknande vildmarksbutiker i kusten.

 

 

 


Skriv ut: