Pjesker Adventure. Foto Kent Norberg.

Pjesker Adventure

2017-10-06 15:08

Pjesker Adventure, så heter numer det ombyggda konsumhuset mitt i byn Pjesker:
-Vi försöker ha pubkväll, med mat och trevligheter en gång i månaden under lågsäsong, säger Mikael Eriksson.

Även om äventyrsföretaget erbjuder barmarksupplevelser i form av fiske, bärplockning, matlagningskvällar, bastu/spa med mera, infaller högsäsongen vintertid. Då är det vidderna, isfisket och framför allt guidade snöskoterturer som lockar kunder från hela Sverige, men även från utlandet.


Pjesker Adventure restaurang/pub.

Pjesker Adventure har nyligen blivit officiell Macmyra-pub:
-Räkna med att det blir whiskyprovningar i vinter, lovar Micke.


En trappa upp finns tre renoverade hotellrum att hyra.

På menyn kommer, förutom Black rock, hemmagjorda angusburgare, med mera, snart även mongolisk hot pot:
-Vi har beställt speciella mongoliska grytor som vi väntar på...Närheten till Arvidsjaurs flygplats är en viktig del i konceptet:
-Vi slipper långa transporter. Våra gäster kan sitta ute i vildmarken på en skoter och pimpla fisk, knappa timmen efter de har landat. Beror bara på hur snabba de själva är att få på sig friluftskläderna, skrattar Micke, som även samarbetar med bland andra; VIP (Visit in Pjesker) och Abborrträsk Natursafari.


Pjesker Adventures spa- och relaxavdelning.
Bastu och badtunna finns att tillgå.

-Tillsammans blir vi starkare och kan erbjuda kunderna ett större urval av upplevelser. Det vinner vi alla på!

Fotnot: VIP bedriver eventverksamhet med "Porsche on ice" i den renoverade byastugan samt i den exklusiva Norrbottensgården på skiftet "Skatan" - en udde med fantastisk utsikt över Pjeskersjön. (Även Skatanområdet är nyrenoverat.)

Utsikt från VIP:s exklusiva nyrenoverade gård på udden "Skatan" några kilometer utanför byn Pjesker. I vinter skapas förutsättningar på sjön, för att ta emot sportbilevents och även erbjuda gocart on ice


Pavel Kovalski, VIP, visar näringslivschef Stina Johansson och kommunalråd Lotta Åman det nyrenoverade huset ute på Skatan, Pjesker.Huset har renoverats både in- och utvändigt.


Abborrträsk Natursafari erbjuder naturupplefvelser med fokus på fantastisk fiske efter såväl röding, som abborre och gädda. 


 


Skriv ut: