Johan Åberg, avfallschef i Arvidsjaurs kommun, hoppas på minst lika bra uppslutning på

Anmäl er till Skräpplockardagarna 2017 (senast 23/4)

2017-02-28 10:42

Nu är det hög tid att anmäla sig till 2017-års upplaga av kampanjen "Vi håller rent":
-Efter fjolårets succé laddar vi för en ny omgång av Skräpplockardagarna som kommer att äga rum under v.20, säger avfallschef Johan Åberg.

 

2016 hade Arvidsjaurs kommun 1050 anmälda deltagare och placerade sig 2:a i Norrbotten samt på 75:e plats i riket i Håll Sverige Rents ranking:
-Vi hoppas på bra uppslutning även detta år, säger Johan.

Varje år anordnar Håll Sverige Rent, Sveriges största aktion mot nedskräpning. I kampanjen uppmuntras människor i alla åldrar att ge sig ut och plocka skräp.

Vi Håller Rent- kampanjen är ett bra verktyg för kommuner som vill engagera sina invånare för att skapa en trevligare och renare kommun:
-Att plocka skräp är ett konkret sätt att påverka sin närmiljö till det bättre och skapa en stolthet över platsen man bor på samt att visa att nedskräpning inte är okej.

Anmälan för deltagare öppnar 15 februari och sista anmälningsdag är 23 april.

  • Under lördagen som infaller under v.20 kommer alla ÅVC i kommunen att ha extraöppet (byarna 10-14, Arvidsjaur 10-13). 

-På Arvidsjaurs ÅVC bjuder vi även på fika och tipsrunda.


Häng med Lotta och Ulf på skräpvandring! Foto Kent Norberg.

Kommunalrådet, Lotta Åman och kommunchefen Ulf Starefeldt kommer att genomföra en skräpvandring längs Hälsans stig 15 maj, kl 13-15. Där är alla som vill välkomna att delta:
-Ni som anmäler er till detta arrangemang via länken nedan kan ange "Lotta och Ulfs skräpvandring" när ni anmäler er så vi vet hur mycket material som behövs, säger Johan Åberg.

Skräpplockarpåsar delas ut vid start. Vid målgång bjuds det på fika. Start och mål vid Nyborgstjärnen.

Anmälan:
Skolor, förskolor och andra verksamheter (kommunala såväl som privata) samt privatpersoner anmäler sig på: http://www.hsr.se/vi-haller-rent

Alla anmälda deltagare får kostnadsfritt Håll Sverige Rents skräpplockarmaterial, bestående av sopsäckar och soppåsar. Dessa finns att hämtas ut på ÅVC under v.20. Skolor och förskolor kan få levererat enligt överenskommelse.

Bra att tänka på innan skräpplockning:
Ni som plockar med barn- tänk på att de är nyfikna och gärna plockar upp allt möjligt från marken. Därför är det bra att gå igenom med barnen vad man får och inte får plocka. Vassa och farliga saker som glasbitar, sprutor, döda djur och likande bör överlåtas på en vuxen.

Sortera och återvinn gärna förpackningar av papper, glas, metall och plast på de Återvinningsstationer som finns i kommunen. Övrigt skräp läggas i ordinarie sopkärl eller lämnas på ÅVC. Har skolor och förskolor behov av hämtning av avfall går det bra att kontakta ÅVC på 0960-15600 alternativt kundtjänst på 0960-15607. Vid övriga frågor, kontakta nämnda nummer.


Skriv ut: