Samhällsvetenskapsprogrammet (SA)

 

Inriktningar du kan gå:

  

  • Samhällsvetenskap
  • Beteendevetenskap

  

Om programmet

 

Du får här en bred och samhällsinriktad utbildning där du tränas att uttrycka dig i tal och skrift. Tyngdpunkten ligger på olika samhällsorienterande ämnen

liksom svenska och främmande språk.

Du läser även matematik och naturkunskap. Samhällsprogrammet ger således bra allmänbildning för vidare studier.

 

Inför år 2014 vill vi erbjuda ett Samhällsvetenskapligt program med inriktningarna Samhällsvetenskap och Beteendevetenskap. 

 

Inriktning

  

Inom inriktningen ”Samhällsvetenskap” fördjupar Du Dig i samhällsvetenskapernas ”hårda” sidor. Du läser bland annat en kurs i geografi samt fördjupar Dig ytterligare i historia, religionskunskap och samhällskunskap. Inriktningen "Beteendevetenskap" handlar om samhällsvetenskapernas "mjuka" sidor med ämnen som sociologi samt ytterligare fördjupning i bl a psykologi och pedagogik.

 

Som programfördjupningar vill vi föreslå ett inriktningspaket där Du då bland annat läser ”Humanistisk och samhällsvetenskaplig specialisering”, där våra intentioner är ett kursupp-lägg med både nationell- som internationell anknytning. Vi väljer då fördjupningsområden som bland annat lämpar sig för resor och studiebesök. Kursen kan med fördel läsas två gånger; den första med inriktning mot ett nationellt område och den andra med inriktning mot ett internationellt studium. Syfte är här att i respektive kurs bör en studieresa ingå, så att eleverna på plats kan bedriva efterforskningar.  

   

 

 

Bilder från några av samhällsprogrammets aktiviteter. 

 

Kontakt:

 

Samhällslärarna

0960-157 64,

0960-157 63,

0960-157 62,

0960-157 61,

 

 

Studie- och yrkesvägledare

0960 -156 94

 

E-post: sandbacka@arvidsjaur.se

 

 

Skriv ut: