Lärcentra i Arvidsjaur anordnar kursen Arbete på Väg den 17:e maj. Det finns ett antal platser kvar, så anmäl er redan i dag. Mer information om event och kurser hittar ni under fliken Näringsliv/Näringslivsarrangemang.

Utveckling

Många som besöker Arvidsjaurs Kommun utrycker en känsla av internationell prägel, ett gott värdskap och en omfattande kommers.

Näringslivet kännetecknas av besöksnäring och handel, träförädling och olika testverksamheter. Bland företagen hittar du tradition och förnyelse. Test och turism har skapat underlag för en omfattande verksamhet som omsätter miljardbelopp.  Inom den offentliga verksamheten har vi bland annat  Armens jägarbataljon, en verksamhet som bara växer och växer.

Arvidsjaur har bra kommunikationer, en viktig tillväxtfaktor för hela regionen. Visste du att vi har direktflyg både till Stockholm och Tyskland? I dag kan vi stolt säga, Arvidsjaur Direkt.

Möjligheten till att etablera en tågtestanläggning längs tvärbanan mellan Jörn och Arvidsjaur utreds just nu. En sådan satsning har potential att bli lika betydelsefull som den redan väl etablerade och väldigt viktiga vintertestbranschen har i regionen.

Skriv ut: