Martin - nyinflyttad nyanställd inflyttningssamordnare

2011-06-13 13:19


Martin Bergvall. Foto Kent Norberg.
Martin Bergvall har nyligen anställts som integrationssamordnare i Arvidsjaurs kommun.

 

Martin Bergvall, har erhållit inflyttar- och integrationstjänsten i Arvidsjaurs kommun. Att själv vara nyinflyttad och få ta hand om likasinnade, är det en fördel? 
-Det kan det vara. Jag har lättare att förstå deras behov.Martin kommer från Skellefteå och påbörjade sin tjänst för några veckor sedan:
-Jag trivs redan. Det känns som att komma hem. Kanske låter det som en klyscha. Men så är det! Nu gäller det att locka upp resten av familjen också...

Vad konkret går din arbetsuppgift ut på?
-Att skapa personlig kontakt med nyinflyttade och vara dem till hands. Men även verka för att de som jobbar i Arvidsjaur skriver sig här. Det betyder mycket, kanske mer än folk anar, för kommunens ekonomi och dess möjlighet till service.Skellefteåbon Martin Bergvall har fått jobb som integrationssamordnare i Arvidsjaur. Foto Kent Norberg. 

Sociala medier och annan modern teknik ligger Martin varmt om hjärtat, och kan bli kommande arbetsredskap i han nya arbete med nyinflyttade människor:
-För att nå och bli nådd.

Men än så länge är allt i sin linda. Mycket i samhället är nytt och han försöker därför orientera sig och skapa sig kunskaper om Arvidsjaur:
-I dag har jag första styrgruppsmötet. Där lär jag få mer insikt. Men mera konkreta arbetsuppgifter kommer att presenteras först efter sommaren, säger Martin och inbjuder nyinflyttade att ta kontakt med honom:
-Jag har mitt kontor i Idéums lokaler, ring mig på 072-21 23 662 ordnar vi ett möte!

Ps, Martin - du skriver dig väl i Arvidsjaur nu?
-Självklart!
 


Skriv ut: