6,5 miljoner kronor till kompetensutveckling!

2011-05-31 08:48


Pressmeddelande:

Akademi Norr har beviljats 6,5 miljoner kronor för kompetensutveckling!


Europeiska Socialfonden har beviljat projektmedel till kompetensutveckling för anställda som i sitt arbete utgör flyktingars första kontakter i de tolv kommuner som ingår i Akademi Norr (Arjeplog, Arvidsjaur, Dorotea, Kramfors, Lycksele, Malå, Sollefteå, Sorsele, Storuman, Strömsund, Vilhelmina och Åsele) samt Norsjö kommun.

Kenneth Eklund. Foto Kent Norberg.-Våra kommuners framtida förutsättningar för tillväxt är direkt beroende av hur man förmår ta tillvara den resurs som inflyttade personer med utländsk bakgrund innebär, säger Kenneth Eklund, tillväxtchef i Arvidsjaur och fortsätter:

-Vi inser att det finns svårigheter kopplade till kommunernas storlek och vi vet att vi behöver arbeta annorlunda än vad vi gör idag. Men utan kunskap riskerar vi att försätta de personer som arbetar i mottagningsprocessen i situationer där de upplever otillräcklig kompetens och otrygghet.

Kommunernas lokala lärcentran har genomfört en omfattande kartläggning som ligger till grund för de utbildningsinsatser som kommer att genomföras under kommande arton månader i projektet.

-Kommunerna är initiativtagare till projektet. Men mottagandet av flyktingar och arbetet med att integrera dem i våra samhällen är en omfattande process, där många aktörer ingår. Projektet är en bra ansats att skapa nya och utveckla befintliga nätverk, säger Anne Åberg, Akademi Norr.

Läs mer om projektet och Akademi Norr på www.akademinorr.se

För ytterligare information:
Anne Åberg,
tfn 070-245 18 40, e-post: anne@akademinorr.se

Jan-Olof Karlsson,
tfn 070-550 04 75, e-post: jan-olof.karlsson@akademinorr.se

 
 


Skriv ut: