Satsning på ökat samarbete inom Swedish Lapland!

2011-10-04 14:38


Stora tyska flygbolag flyger till Arvidsjaur. Foto Kent Norberg.
Stora tyska flybolag flyger till Arvidsjaur i vinter. Nu satsar Swedish Lapland på ett ökat samarbete i länet för att bättre kunna svara upp till resejättarnas önskemål och behov. Foto Kent Norberg.  


Kommunerna i Norrbotten ska bli bättre på att samarbeta inom ramen för den gemensamma turistsorganisationen Swedish Lapland:
-Vi ska jobba mindre i egen kammare och mer tillsammans, säger Peter Manner, Arvidsjaurs turistbyrå.


En del av arbetet handlar om att skapa en marknadsplan över hur regionen ska marknadsföras i Tyskland:
-Det kanske inte är så många som vet att Tyskland är världens största resemarknad och omsätter 6000 miljarder kronor årligen, säger Peter.

Peter Manner, Arvidsjaurs turistbyrå. Foto Kent Norberg.Bild) Peter Manner, Arvidsjaurs turistbyrå. Foto Kent Norberg.

Tanken är att medlemmarna i Swedish Lapland gemensamt ska bearbeta den potentiella marknaden på ett mer koordinerat sätt än tidigare:
-På så sätt kan vi jobba med större budget och få mer kraft ut mot kunden.

I och med att Air Berlin och FlyCar deklarerat att de ska flyga på Arvidsjaurs flygplats i vinter, har Swedish Lapland en unik förbindelse med kontinenten. Endast ett par timmar bort... 

-Då Tyskland är så viktigt för Arvidsjaur har vi valt att engagera oss i den arbetsgruppen. Men även i gruppen för Latineuropa, i och med närheten till Skellefteå som flyger på Barcelona.

Vad händer för närvarande?
-Vi för en dialog med våra tyska samarbetspartners; FlyCar och Super Tour samt andra företag aktiva på den aktuella marknaden. Meningen är att vi ska redovisa vad vi kommit fram till, vid nästa marknadsplanerningsmöte, i Stockholm 12 oktober, säger Peter Manner.

Gun-Inger Wallström, vd för Destination Arctic Circle Arjeplog/Arvidsjaur, är representant för destinationens företag i detta arbete.

Fakta:
Swedish Lapland är en ekonomisk förening med budget på cirka 10 miljoner kronor/år. Medlemmarna har dessutom egna budgetar på mellan 2-15 miljoner kronor.

  


Skriv ut: