Siv nominerad till Stora Land-priset

2011-09-13 17:18


Siv Thuresdotter, arrangör av Hemvändarfesten i Arvidsjaur.
Siv Thuresdotter brinner för sin hembygd. Nu är hon nominerad till Stora Land-priset för sitt arbete.
  

Siv Thuresdotter, har nominerats till Stora Land-priset för arrangemanget "Hemvändarträffen", i Arvidsjaur:
-Det känns fantastiskt roligt och upplyftande att ha blivit nominerad, säger hon.

Siv vet inte vem som nominerat henne. Däremot har hon fått information om att över 300 nomineringar skickats in till tidningen Land. Av dessa har en jury tagit ut fem kandidater, varav Siv är en av dem.

-Jag är smickrad men tar det hela med ro. Det känns redan som en seger i sig att få sådan fin publicitet i Tidningen Land, med en upplaga på över 600 000 exemplar. Det ger ovärderlig PR inte bara till evenemanget Hemvändarfesten utan till hela bygden.

Siv arrangerar Hemvändarfesten i Arvidsjaur.Idén med Hemvändarträffen fick Siv när hon besökte en återvändarträff, i Abborrträsk, 2009:
-Peter Rückerts (numer Burman red anm) var den som uppmanade mig till att göra slag i saken. Vi träffades på utebadet i Arvidsjaur och jag berättade hur fascinerande jag tyckte det var att få träffas på detta vis. 

Ett frö såddes... "Detta borde ju även arrangeras i Arvidsjaur!"

-Vi är många som flyttat, men som besöker orten med jämna mellanrum ändå. Peter sade åt mig att jag borde då se till att ordna en träff. Och det gjorde jag...
Första Hemvändarträffen i Arvidsjaur anordnades 2010 och i somras kom en uppföljare.

Siv Thuresdottrer (fd Andersson och fd Solmenius).Kommer du att fortsätta?
-Ja, absolut! Som det känns nu ser vi bara början av något som kan bli en Hemvändarvecka med massor av aktiviteter. Jag ser så många möjligheter att få projektet att växa ytterligare. Men då hoppas jag att Arvidsjaurborna ställer upp. Och inte säger att de har semester och drar iväg... För det är viktigt att vi tar emot hemvändarna som kommer så långväga ifrån.

Siv är även nominerad till"Årets affärsnätverkare" (klicka på länken) 

Stora Landpriset delas ut av Tidningen Land och LRF Media. Det ett pris på 50 000 kronor som sedan 1990 delats ut årligen, till någon som gjort viktiga insatser för landsbygden.

Läs kommunwebbens tidigare artiklar om Hemvändarfesten:

Nu laddar vi för hemvändarfest

Hemvändarfest även nästa år!

Ny hemvändarfest i sommar!

Notis om Hemvändarfesten (word)

Kommuninfo (pdf) puff om Hemvändarfesten


Skriv ut: