Vad händer med laxfisket i våra älvar?

2012-02-28 08:21


Glen Douglas.

Nya Zeeländaren Glenn Douglas bor numera i Råneå och jobbar heltid för att främja vår laxfiske. I morgon onsdag kommer han till Arvidsjaur för att berätta om vad som är på gång i EU…


Arvidsjaurs Fiskevårdskrets bjuder in till intressant föreläsning om laxfisket i våra älvar och EU:s förslag till långsiktigt laxförvaltningsplan:
-Glenn Douglas, Sportfiskarna, jobbar med projektet ”Låt vildlaxen vandra hem” vilket innebär lobbying på hög nivå. Han kommer att avslöja det senaste som är på gång i EU, säger Peter Manner från fiskevårdskretsen.


Är du intresserad av statusen för laxfisket i Norrlandsälvarna och i synnerhet Byskeälven, ska du inte missa denna föreläsning:
-Det har kämpats i över 20 år för att få till ett fiske med annan inriktning i Östersjön. Nu verkar äntligen något vara på gång, och då är det viktigt att vi stödjer det! säger Manner.

Ted Logart, Skellefteå turistbyrå.
Ted Logart, Skellefteå Turistbyrå, visar upp en silverblank nystigen Byskeälvslax.

Bakgrunden är att fisket med drivlinor och flytnät efter vildlax starkt kritiserats av forskare genom alla år, då det sker när laxen är på tillväxt. Något som i sin tur negativt påverkar älvfisket - och då inte minst Byskeälven som startar i Arvidsjaurs kommun.

-Välkomna till ett viktigt och intressant möte!

Låt vildlaxen vandra hem

Datum: Onsdag 29/2 kl. 18.30‐20.00.
Plats: Medborgarhuset, Vernerrummet (ingång UG)

Arrangörer: Arvidsjaurs Fiskevårdskrets tel. 070‐55 175 00

 


 


Skriv ut: