Lyckad skidavslutning!

2012-03-23 10:35


Skidavslutning. Foto Jenny Persson.
Skidavslutning. Foto Jenny Persson. Övre raden från vänster: Robert Nilsson, Axel Lundmark, Jimmy Åhman, Minna Rombe. Andra raden: Markus Lundmark, Hannes Landström, Agnes Westerberg, Hilma Gustafsson, Ängla Juliusson, Albin Lundberg och Hugo Karlsson.


Min sambo, Johan Lundberg, och undertecknad var på skidledarutbildning i Umeå, i början av november. Vi fick massor av idéer och tips och drog därefter igång träningen här i Arvidsjaur, i slutet av november. Första träningen körde vi utan skidor, på grund av, snöbrist.


Skidavslutning. Foto Jenny Persson.Det är totalt 30 barn som har varit på någon träning. Som mest var det 18. Men genomsnittet ligger nog på 6-10 stycken. Vi har haft 21 träningar innan denna avslutning (varav två inomhus, då det var väldigt kallt ute). Vi inriktar oss på dem som går i årskurs 2-4. Även äldre barn är välkomna och vi har även några yngre syskon med skidvana som är med...

Till torsdagens avslutning kom 11 åksugna barn (samt två som valde att åka en sväng vid Prästberget). Några föräldrar var även med och åkte.

Vi samlades på prästbergets parkering och samåkte upp till vittjåkk. Där startade vi med att åka i slalombacken ner till stora liften och därefter fortsätta längs det 7 km långa spåret, som leder tillbaka till Prästberget.

Det är några riktigt nervkittlande backar och mycket rolig utförsåkning, längs detta spår, ner mot samhället. Halvvägs stannade vi för lite påfyllning av saft. Sedan fortsatte vi resten av vägen. Det var ganska isigt i spåret trots att det var nypistat för vår skull. Väl tillbaka vid Prästberget var det bara glada miner.
Alla var lyckliga, varma och väldigt sugna på hamburgare...
Med alla dessa positiva barn (och föräldrar) så blir det nog fortsättning även nästa år.
Text coh foto: Jenny Persson

 Några röster från skidavslutningen:
"Jag plogade bara i början och sen åkte jag jättesnabbt nerför" (Albin Lundberg)
"Jättekul" (Markus och Axel Lundmark)
"Det var kul och inte jobbigt. Det var ju nerförsbacke nästan hela tiden" (Hugo Karlsson)

Vädret var: +2 med kraftig vind.

Skidavslutning. Foto Jenny Persson.
Det gick undan i backarna" sa Agnes och Hilma. Foto Jenny Persson.


 


Skriv ut: