Arvidsjaurhems nya vd gillar utmaningar

2012-03-22 17:20


Ann-Louise Samuelsson, ny vd för Arvidsjaurhem. Foto Kent Norberg.
Ann-Louise Samuelsson är ny vd för Arvidsjaurhem:"Livet är spännande - det finns mycket att upptäcka. Nu ska jag sätta mig in i mitt nya jobb och upptäcka er kommun". Foto Kent Norberg.


Hon gillar god whisky och hårdkokta deckare. 
Men framför allt är hon en "mc-nörd"...
Möt Arvidsjaurhems nya vd; Ann-Louise Samuelsson! 


Ann-Louise kommer från Pajala kommun, men har en dialekt som en 08:a. Det kommer sig enligt henne, av att det fanns fosterhem med många sörlänningar, under högskoletiden i Lansjärv:
-Jag var adaptiv och snappade upp deras dialekt. Den rotade sig tydligen och är kvar än i dag.

Ann-Louise är nyfiken på livet och räds inte att prova på nya saker. Sin nya tjänst som vd för A-hem, ser hon som en intressant utmaning:
-Viktigast nu är att lära känna min personal samt att skapa bra relationer med dem. En annan högt graderad arbetsuppgift är byggprocessen. I dagsläget har vi drygt 300 personer i vår bostadskö, men kan endast erbjuda 19 lägenheter.
-Det måste vi göra något åt! 

Ann-Louise Samuelsson, ny vd för Arvidsjaurhem. Foto Kent Norberg.
"Efter gymnasiet tog jag jobb som trappstäderska åt Riksbyggen. Man kan med andra ord säga att jag varit i branschen sedan 17 års ålder".

För närvarande ser A-hem över möjligheterna med bostadsbyggande. Men innan spaden kan sättas i jorden ska ärendet återigen upp en runda i den politiska beslutsgången.

Ann-Louise ledningsfilosofi är att jobba fram saker tillsammans:
-Jag tror vi ska försöka skapa möjligheter för den enskilde individen att hitta sin optimala bostad. För ska vi bli den mest attraktiva kommunen i Lappland måste vi ju kunna erbjuda bra boende.


Ann-Louise älskar att köra motorcykel. Hon har bland annat kört längs Highway one i USA samt de krokiga vägarna genom Norge upp till Nordkap. "Nu när det börjar våras och droppa från taken känner jag en stor längtan att få rullar ut mina hojar ur garaget och dra iväg på någon ny spännande resa".
  

Du tillträdde jobbet 6 februari, hur trivs du hittills här i Arvidsjaur?
-Arvidsjaursborna är ett väldigt välkomnande folk. Ni är öppna och pratar med varandra. Dessutom känns samhället större än vad det är, tack vare sin spännande och internationella puls.

För närvarande pendlar du mellan ditt hus i Luleå och lägenheten i Arvidsjaur. Tror du inte att det blir jobbigt i längden?
-Jo, min ambition är att vända på steken, så att jag har hus i Arvidsjaur och lägenhet i Luleå.


Du vill inte riktigt släppa taget om Luleå...
-Nä, jag har många vänner där samt mitt mc-nätverk. Det vore jättekul om det gick att skapa ett liknande nätverk i Arvidsjaur.

"Det här är jag":Ann-Louise Samuelsson, ny vd för Arvidsjaurhem. Foto Privat.
- Ann-Louise Samuelsson, 46 år
- Uppvuxen i Pajala kommun
- Singel
- Mc-nörd (Jag äger en cumstomhoj; Intruder 1400 cc och en sporttouringhoj; Bandit 1200cc, samt funderar på att köpa en sportmaskin. Alla med olika personligheter. Vintern är en transportsträcka till sommarens mc-körning. Då går jag i träda och läser mycket svenska deckare)
- Mitt boktips får bli Kallentofts deckarserie. 
- Njuter gärna en god whisky.
- Jagade en del tidigare, innan mitt mc-intresse tog över den mesta av fritiden.

Bakgrund:
- Gymnasiets distribution- och kontorslinje, med efterföljande diverse arbeten.
- 3 år åt försäkringskassan i Malmberget
- Gruvarbetare
- Utbildning till undersköterska och arbete inom omsorgen
- Utbildning till civilekonom och efterföljande arbete som bland annat kamrer för Sunderbyns folkhögskola, ekonom inom Försvarsmaktens logistik i Boden, ekonomi och personalstöd åt Landstinget i Luleå, jobb för SETRA i Kalix och vidare ADECCO med konsultuppdrag hos ABB i Öjebyn...

Ann-Louise Samuelsson, ny vd för Arvidsjaurhem. Foto Kent Norberg.

I december 2011 erbjöds Ann-Louise tre olika tjänster, varav ett som vd för Arvidsjaurhem:
-Efter att ha varit i Arvidsjaur var det inte alls svårt att välja. A-hem är ett modernt företag med goda framtidsutsikter.  

Avslutningsvis Ann-Louise, har du någon devis som du försöker leva efter?
-Man ska försöka förverkliga det man är nyfiken på!

Lycka till!
-Tack!

 


Skriv ut: