Till dig som vill göra skillnad

2012-09-05 14:47


Fridhemssksolan. 

Under 3-års tid har Arvidsjaurs församling, Rädda Barnen och enskilda individer bedrivit läxläsning på Ringelskolan och Fridhemsskolan:
- Det har varit roligt och känts oerhört givande. I förlängningen hoppas vi och tror att vår insats gör skillnad för hela Arvidsjaur som samhälle, säger Carina Högdahl, Arvidsjaurs församling.

 

Carina berättar om verksamheten, som vuxit sig så stor att de behöver rekrytera fler i "läxgruppen":
"Vi har börjat med fika och sedan delat in oss i små arbetsgrupper och gått till olika rum för att snabbt jobba undan veckans läxor. Förra året skedde vissa förändringar. Fridhem har schemalagt sina arbetslag, så dit går jag (Carina) bara med fika och hjälper till med det jag kan".

Fridhems läxgrupp har vuxit oerhört. Som mest kom det 43 elever i våras.
"För att hålla nere fikakostnaderna, har Coop lovat att sponsra oss med bullar, så man kan säga att Coop numera är ytterligare en part i vårt samarbete. Den andra förändringen är att läxgruppen på Ringelskolan blivit för stor i förhållande till mängden läxstödjare".

Arkivbild.
Arkvibild. Ingen på bilden har med artikeln att göra.  Foto Kent Norberg.

"Vi behöver alltså rekrytera fler. Eftersom det i huvudsak är pensionärer som går in och jobbar utan betalning, är det naturligt att det droppar av någon då och då. Man kan bli sjuk, tappa ork, drabbas av anhörigas sjukdom eller helt enkelt bestämma sig för att man gjort sitt som frivillig. Och det är livet! Detta år har fyra personer valt att sluta, så vi behöver minst lika många nya".

"Vår organisation är enkel; vi delas in i tre grupper och varje grupp går till skolan var tredje vecka. Kan man inte komma, ringer man och byter med någon annan i gruppen".

I nuläget består gruppen av: Marta Clausén, Margot Muammar, Karin Lindmark, Eva Andersson, Gunnel Harr, Birgitta Edström, Carina Högdahl och kanske ett par till.

Vid intresse kontakta Carina Högdahl: 0960-47807. Eller kom på lunch 12.00 till församlingshemmet på måndag 10/9. "Vi kommer att utvärdera förra året och planera upp detta läsår tillsammans med Ringelskolans rektor Anneli Andersson".

Välkomna ni som vill göra skillnad!
Carina Högdahl, Arvidsjaurs församling. 


Skriv ut: