Kyrkan i parken - succé!

2014-08-25 17:05


Kyrkan i parken blev en succé.

 

Söndagens arrangemang "Kyrkan i parken" blev en succé.
Nu ropar allmänheten på "mera..."

 

Kyrkoherden Ingrid Holmström Pavval var lyckligt efteråt:
-Oj, så kul och lyckat det här blev! Vi hade gjort 1000 matportioner och det gick åt 900 portioner. Det måste väl skvallra om att parken varit välbesökt idag...

Folk kom och gick under dagen. Det hela började med en lite annorlunda gudstjänst, tillsammans med Stjärnteatern. Sedan fortsatte dagen med gratis lunch, bestående av wokad kyckling. Efter lunchpausen framförde Ellinor Stenlund (sång/elpiano) egna låtar med Lena J Lundgren på sång och Joakim Lundqvist, rytminstument.


Kyrkoherden Ingrid Holmström Pavval tillsammans med delar ut Stjärnteatern på söndagsförmiddagens gudstjänst. Foto Kent Norberg.Alexandra Möller, 14, verkar kunna traktera de flesta instrument hon greppar... Den här dagen spelade hon tvärflöjt för publiken i Marklundsparken. Foto Kent Norberg.


Lekpark, hoppborg och ansiktsmålning i Marklundsparken - som var välbesökt i söndags.

I lekparken fanns även hoppborg och möjlighet till ansiktsmålning för barnen. Stjärnteaterns medlemmar bar dagen till ära olika magnifika dräkter. Efter allsång var det dags för Johan Piribauer att beträda scenen (långtradarvagn), följt av hårdrockgruppen Domino. Antagligen var det första gången som dessa artister uppträtt för en så pass åldersmässigt spridd publik.


Det bjöds på gratis wokad kyckling...


I "parkköket" jobbade de glada kockarna: Åke Kågström, Franz Weidl och Jan Larsson. Foto Kent Norberg.


Tentipi, Moskosel, hade ställt upp en stor "lunchkåta".

Att konceptet gick hem konstaterades inte minst efteråt. Nedan några röster ur publiken:
-Det här var verkligen trevligt... Och parken är ju så fin, men alltför outnyttjad!
-Bra att kommunen röjt upp bland ris och träd och gjort det mer öppet. De kan få ta bort ännu mer.
-Skriv att nu hoppas vi på en fortsättning, med fler aktiviteter i parken!
-Kan det inte byggas en fast scen som det var förr? El finns ju redan framdraget till kommunens lyktstolpar, så det borde inte vara så dyrt att dra el till scenen också...


Johan Piribauer kom med rälsbussen för att uppträda på "Kyrkan i parken".Gruppen "Domino" rockade loss i Marklundsparken. På bilderna syns Peter Larsen, Roland Sandgren, Jan Johansson och Konrad Persson. Foto Kent Norberg.
Ellinor Stenlund, Lena J Lundgren och Joakim Lundqvist.


"Rock n´Roll !!

Bakgrund till arrangemanget med "Kyrkan i parken": I december 2013 fick Arvidsjaurs församling mottaga en pengasumma från Sparbanken Nord ”Framtidsbanken”, som en uppskattning för det arbete de utfört i församlingen.

-Vi beslutade då att denna pengasumma skulle få bli grundplåten i en stor festdag eftersom vi gärna ville ”ge något tillbaka” till Arvidsjaursborna, som tack för att vårt arbete uppskattas. Och med facit handen så blev det ju riktigt bra det här, summerar Ingrid Holmström Pavval.Birgitta Holstein Marklund, chef på Sparbanken Nord i Arvidsjaurs kommun:
-Ett bra arrangemang som gagnade våra medborgare. Familjerna kunde komma ut och träffa varandra. Jag har bara hört positiva ordalag om den här dagen.
-Många saknar nämligen liv och rörelse i Marklundsparken, säger Birgitta, som nu hoppas på ett utökat samarbete mellan näringsliv och kommun i syfte att fortsätta utveckla vår kommun.


Vi avslutar med Åke Kågström som verkligen klädde i kockmössan :-)

/ Kent Norberg

 


Skriv ut: