Arvidsjaurslag vinnare av "fairplaypris"

2014-06-29 18:33


 

IFK Arvidsjaurs P-14 lag i fotboll, blev Piteå Summergames första lag att vinna prisbucklan: "Värdefulltpriset
Valdes ut bland 780 lag! Jesper Lestander, IFK Arvidsjaur, höjer Värdefulltbucklan för sitt P14-lag. Det är det första laget som tilldelas det nyinstiftade priset under Piteå Summergames! Tränarna Mikael Nilsson (stående längst till vänster) och Oskar Forsgren (stående längst till höger) samt lagledaren Lisbeth Arvidsson (t.h). Foto: Kent Norberg.

 

IFK Arvidsjaurs P14 blev det historiskt första fotbollslaget, under Piteå Summer Games, att vinna "Värdefulltpriset:
-En ära att få dela ut priset till IFK Arvidsjaur, säger Dag Johansson ansvarig för Värdefulltstämplingen på SISU Idrottsutbildarna.

 

Dag Johansson.
Dag Johansson, SISU Idrottsutbildarna, delade ut Värdefulltpriset till IFKA P14-lag. Foto Kent Norberg.

Enligt Dag krävdes ett gediget juryarbete för att utse en vinnare, av totalt 780 lag. Han säger att massor av lag har stått för fantastiska prestationer och både domare, publik och funktionärer vittnar om ett sunt agerande och god stämning på och utanför planerna.

-Men ett lag som stack ut är IFK Arvidsjaurs P14. Inte minst genom deras egenkomponerade IFK Arvidsjaurslåt, som kryddade Nolia-området lite extra! Tack för showen, fortsätt i samma anda! sa Dag i sitt tal och fortsatte:

-Det har var roligt att följa laget både på och utanför planen, och att få ta del av en enorm kämpaglöd och fint spel. Med även den här outtömliga glädjen som verkar finns i laget!


 

Motiveringen:

IFK Arvidsjaur P14 tilldelas 2014 års Värdefulltpris för härliga prestationer och en fin inställning på planen samt för deras fantastiska glädje utanför planen. Ett stort gäng glädjespridare, såväl bland spelare som bland tränare och föräldrar, som i allra högsta grad bidrar till att skapa Piteå Summer Games till ett positivt minne för långt många fler än bara det egna lagetUppmuntrande föräldrar, syskon och andra anhöriga.
Folkfelst bland Arvidsjaurspubliken. Foto Kent Norberg.

 

Fakta: I samarbete med SISU Idrottsutbildarna Värdefulltstämplar Piteå Summer Games hela arrangemanget. Syftet med att Värdefulltstämpla är att aktivt skapa förutsättningar för; fantastiska prestationer, god stämning och sunt agerande - på och utanför fotbollsplanen.

 

Bakgrund: I samband med denna Värdefulltstämpling delade SISU Idrottsutbildarna ut ett Värdefulltpris under söndagen. Under hela helgen har alla 11-mannalag studerats utifrån följande kriterier:

  • Fantastiska prestationer

Vi vill se lag som kämpar, som springer och sliter, som dribblar, passar och fintar. Som vågar göra misstag. Lag med tränare som sätter prestationen i centrum, oavsett sportsligt resultat. Vi vill se och lyfta alla fantastiska prestationer som utförs, i det lilla såväl som i det stora.

 

  • God stämning

Vi vill se lag som bidrar till festen, som sprider glädje! Som är goda förebilder både på och utanför fotbollsplanen – överallt och alltid! Vi vill se lag som på ett positivt sätt hejas fram av föräldrar, syskon och andra tillresta.

 

  • Sunt agerande

Vi vill se lag som står för Fair Play! Som visar en sportslig anda på fotbollsplanen, mot domare, funktionärer, med- och motspelare. Precis som på planen, vill vi se ett sunt agerande hos de föräldrar, syskon och andra tillresta som stöttar lagen.


Skriv ut: