Arvidsjaurs flygplats byggs ut med start i sommar!

2014-06-13 08:33

Ralf Lundberg, vd för Arvidsjaurs flygplats. Foto Kent Norberg.
Manna från himlen. Flygplats-vd Ralf Lundberg gläds åt 12,8 miljoner kronor i stöd, vilket möjliggör utbyggnad av flygplatsen redan i juni. Foto Kent Norberg.


Nu ska flygplatsen byggas ut - igen!
-Vi hoppas vara igång i början av juni, säger flygplatschef Ralf Lundberg.

 

Genom åren har Arvidsjaurs flygplats vuxit och vuxit i takt med att biltestverksamheten utvecklats. Enligt Ralf är både ankomst- och avgångshallarna för trånga under högsäsong, och behöver därför byggas ut. Ursprungsplanerna låg dock på framtiden.

Men plötsligt händer det...  Det ”kom det loss” EU-pengar i och med att Gällivares flygplats planer på utbyggnad grusades av politiska skäl:
- Dessa pengar blev då istället tillgängliga för oss.

EU bidrar med 6 miljoner kronor och ytterligare 6,8 miljoner kronor tillskjuts av Länsstyrelsen:
- Flygplatsen finansierar själv med 1 miljon kronor. Med andra ord kostar det inget för kommunen, säger Ralf och fortsätter:
- Biltestnäringen är en prioriterad bransch inom EU och Länsstyrelsen, och kan vi få nästan 13 miljoner kronor måste vi ta den möjligheten.

Parkerinig.
Bilden: Personbilsparkeringen utökas. Även bussparkeringen österut byggs ut.

 

Totalt handlar det om en utbyggnad på 600 kvadratmeter, inklusive uppfräschning i avgångshallen med ny färgsättning och slitstark gummimatta. Även ventilationen förbättras. Förutom utbyggnaden av hallarna utökas också båda parkeringsplatserna, för personbilar och bussar.

 

 

 


Skriv ut: