Nytt bokhäfte om kvinnor och män från förr och nu..

2015-12-04 13:43Årets kulturpristagare Lena Lindgren och förre lokapreportern Nils Widman ger ut ett nytt bokhäfte lagom till jul. Foto Kent Norberg.

 

Nils Widman ger nu ut sitt andra bokhäfte "Kvinnor och män från förr och nu, i Arvidsjaurs kommun. Del 2":
-Tack vare Lena Lindgrens idoga jobb har även den här boken kunnat förverkligas. Det är min förhoppning att innehållet ska väcka ett eller annat trevligt minne hos läsaren, säger Nils.  

 

Nils "Nisse" Widman har gjort sig känd som lokalreporter på Piteå-Tidningen och efter pensioneringen har han fortsatt att skriva reportage åt sin tidigare arbetsgivare, men även i Annons:s X-et. Allt från nutida företagsreportage till forna inlandsprofiler, har lyfts fram och åter fått lysa upp vår vardag.

I det andra bokhäftet "Kvinnor och män...", har Nils valt att belysa ett antal minnesvärda profiler i vår kommun från flydda tider:
-Den handlar om kvinnor och män som numera är avlidna, men vars livsgärningar på olika sätt kommit att lämna bestående avtryck till eftervärlden, säger Nils. 

En del av bokens profiler har Nils egna minnen från:
-Men i huvudsak är det andra källor; anhöriga, vänner och arbetskamrater, som hjälpt till med information kring den som porträtterats. 

Boken finns att köpa i kommunbibliotektet och Hembygdsgården i Arvidsjaur. Lena Lindgren har stått för bearbetning och Nils Widman för text och bilder.


Skriv ut: