Nisse berättar om företag och inlandsprofiler

2015-02-03 11:30


Nils Widman
Förre PT-reportern, Nils Widman, gick i pension för ett antal år sedan. Men han har inte lagt skrivande åt sidan helt och hållet än...". Foto Kent Norberg. 

 

Varje månad under fem års tid har den förre PT-reportern Nisse Widman berättat om olika inlandsprofiler och forna idrottsmän i annonstidningen Nya Annons X:et:
-Det känns som ett trevligt sätt att hålla kvar lite av kontakten med journalistiken efter pensioneringen, säger Nisse. 

 

Hittills har han hunnit med att presentera 65 olika inlandsföretag samt en rad historiska tillbakablickar:
-Både jag, och min uppdragsgivare, hoppas och tror att reportagen ökat annonstidningens läsvärde.

Många känner säkert igen Nils "Nisse" Widman från sin tid som reporter vid Piteå-Tidningens lokalkontor i Arvidsjaur, där han var anställd i drygt 15 år innan PT och Norrans lokalredaktioner slogs ihop och nyhetsbyrån Nyheter i Norr bildades:
-Tyvärr medförde omorganisaitonen att vissa av oss kom i kläm och tappade jobbet, säger Nisse som självmant valde att kliva av i samband med ombildningen.

Nisse Widman. Foto Kent Norberg.
Nisse Widman som många vant sig att se honom, genom åren. Foto Kent Norberg. 

De lite äldre medborgarna minns kanske även att Nisse under mer än 30 år har ett förflutet inom fotbollen. Både som aktiv spelare och sedemera i rollen som tränare för såväl ungdomslag som IFK:s dam- och herrlag:
-Jag minns dessa år som en mycket trevlig tid i mitt liv.

Vad som troligen är mindre känt, är att Nisse är en stor beundrare av rockrebellen Ulf Lundell och hans musik. Åtminstone 30 livekonserter har han upplevt med sin idol, landet runt, genom åren:
-Det mesta av hans musik och texter håller än för mig. För mig är han absolut den störste inom sin genre!

Utöver skrivandet och musiken har Nils Widman ett brinnande intresse för travsport och har varit delägare i flera hästar.
Vissa av dem med riktigt fina framgångar på travbanorna:
-På 1990-talet har jag flera trevliga minnen bevarade från då främst kusen Dynamit Broddes segerlopp.

Avslutningsvis kan nämnas att Nils "Nisse" Widman varit "pappa" till två bokhäften om forna profiler i vår kommun. Den första boken kom för två år sedan och den andra är på gång:
-Förhoppningsvis blir den färdig under 2015... 


Skriv ut: