Framtidsbankens stipendier 2015

2015-11-26 13:46


IFK Arvidsjaur FK fick genom Patrik Nilsson, ordförande och Jan Arvidsson, kassör ta emot en stipendiesumma på totalt 300 000 kronor (uppdelade på 100 000 kronor/år i tre år) av Sparbankens Nords kontorschef Birgitta Holstein Marklund.


På torsdagen delade Sparbanken Nord i Arvidsjaur ut fyra stipendier till behjärtansvärda insatser som bidrar till att göra Arvidsjaurs kommun lite bättre att leva i.

 

Det är 10 procent av bankens vinst, som via Framtidsbanken, ska bidra till en positiv samhälls- och näringslivsutveckling. Detta genom att främja näringsliv, föreningsliv, forskning, ungdomsverksamhet, utbildning, idrott och kultur - företrädesvis inom Sparbanken Nords verksamhetsområde.

-I år har ur ett samhällsperspektiv Sparbanken Nord avsatt 3 miljoner kronor från Framtidsbanken till integrationsarbete, berättade kontorschefen Birgitta Holstein Marklund.

Och med det som bakgrund presenterade hon IFK Arvidsjaur FK som stipendiat för 100 000 kronor per år, i tre år:
-Detta är en förening som lyft det goda exemplet på människors lika värde. Här finner vi en styrka i olika kulturer. I föreningen finns själ och hjärta och man beaktar hur viktigt det är att Arvidsjaur ska vara en bra kommun för alla att bo i.

Bidraget på totalt 300 000 kronor går till att utveckla laget i idrotten, i ledarskap, integration och värdegrunder.

-Vi startade den här satsningen för några år sedan för att alla ska kunna vara med. Nu vill vi fortsätta bygget med att bli Sveriges största integrationsprojekt. Tack för allt stöd från samhället och Sparbanken Nord i synnerhet, sa Patrik Nilsson. 


 


Gåva på 25 000 kronor till IFK Arvidsjaur Hockey, som företräddes av ordföranden Jocke Sundström. 

"Föreningslivet som är en del av Arvidsjaur, Och en förening som ser till att våra barn och ungdomar får en meningsfull och utvecklande fritidssysselsättning är en förening som vi genom åren fått lovande talanger från. De gör dessutom ett bra jobb med grupper, allt från nybörjare till seniorer. Vi har valt att tilldela ett bidrag ur Framtidsbanken till ledarskapsutbildning. Grattis IFK Arvidsjaur Hockey!" sa Birgitta.


 


Britt Tåkvist och Ivan Eriksson fick ta emot en check på 55 000 kronor till "projektet Bildarkivet". Foto Kent Norberg.

Kristina Grubbström och projektledare Ivan Eriksson driver genom kommunens kultur- och fritidsförvaltning projektet "Bildarkivet".

"Genom att medverka till ett samarbete mellan våra kommuner Arjeplog, Malå, Sorsele och Arvidsjaur, har man framtidssäkrat vårt historiska bildarkiv. Det ger alla möjlighet att hämta en bit lokalhistoria via respektive hemsidor. Detta genom en samfinansiering genom Norrbottens Läns Landsting och Region Västerbotten samt via de aktuella kommunerna och Sparbanken Nords "Framtidsbanken".

-Vecka 3 samlas vi alla för att utbilda oss i det nya bildarkiveringssystemet som kommer att ha gemensam portal för alla deltagande kommuner. Därifrån kan besökaren gå till vald kommuns fotoarkiv, berättade Ivan Eriksson och tackade för gåvan.


 


Birgitta Holstein Marklund, kontorschef för Sparbanken Nord Arvidsjaur delade ut en prischeck på 20 000 kronor till musikern Peter Stenlund, Kulturskolan, för sitt "musikaliska avtryck". Foto Kent Norberg.   


"Peter Stenlund, har dels genom sitt arbete via kulturskolan gjort ett musikaliskt avtryck sedan han och hans familj flyttade till Arvidsjaur. Men framför allt genom produktionsbolaget Moon Valley, som levererar "music with meaning". Musik som har ett hjärta, ett syfte, och ett innehåll. Men också genom den utbildningssatsning i  "Music shuttle" - ett läger där ungdomar i vårt område får en fin utbildning, och konsten att våga framträda".

"Vi är glada att ni valt Arvidsjaur och hoppas att ni ska trivas. Lycka till i framtiden inom musiken"
 sa Birgitta i sin motivering.

Bidraget går till Kulturskolan i Arvidsjaur för Music Shuttle som företräds av Peter Stenlund.

-Alla dessa pristagare, samt tidigare pristagaren Arvidsjaurs församling, gör och fortsättar att göra Arvidsjaur lite finare, mer själ och hjärta, mer värdegrund och bidrar till att vi alla har ett lika värde.
-Tack för det, avslutade Birgitta sin utdelning av stipendier.


Skriv ut: