Vattenläckan i Glommersträsk är åtgärdad

2021-02-08 16:36

Vattenläckan på Svedjevägen i Glommersträsk åtgärdades under måndagskvällen. 
 

Tisdag em: För närvarande är större delen av Glommersträsk utan vatten, för att man ska kunna laga läckan och senare i kväll släppa på vattnet som vanligt igen.

Men skulle lagningsarbetet inte lyckas i afton släpps vattnet på i alla fall, fram till i morgon, då det i så fall stängs av igen för att kunna återuppta arbetet.

Tisdag fm: Kabelutsättning kommer att ske nu på morgonen och grävmaskin är på väg. Arbete med att laga ledningen kommer att påbörjas under förmiddagen och beräknas vara åtgärdat under dagen. I dagsläget har ventilerna inte slutit tätt på sträckan. Vi måste få stopp på vattenflödet för att kunna laga ledningen. Detta kan innebär att avstängningen behöver utvidgas. För säkerhets skull så råder vi boende att spola upp färskvatten så ni har. Avloppet går att använda som vanligt.

Det kan hända att vattnet i ledningen kommer att bli missfärgat i samband med att vattnet åter slås på. Missfärgningarna är avlagringar från ledningen som släpper när vattnet ändrar riktningen eller att flödet ökar. Detta åtgärdas genom att det spolas ut ur ledningen. Tänk på att spola i en kran närmast inkommande ledning i huset samt att ta bort silen för att undvika att avlagringarna sätter stopp i silar i kranarna.

Måndag em: Svedjevägen 8-22 samt 9-39 är utan vatten. Åtgärdas så fort som möjligt.


Skriv ut: