Hög stämning på Arvidsjaurgalan 2021 som samlade 200 personer. "Rekord!, meddelar Sandra Leastander, hotell Laponia". Foto Kent Norberg.

Arvidsjaurgalan 2021 - alla pristagare!

2021-11-22 09:10

Arvidsjaurgalan 2021 kan sammanfattas med orden: Festligt och fullsatt! 
Över 200 personer anslöt till årets glamourösa fest, där förtjänstfulla personer hyllas och prisas.


Kvällen inleddes traditionsenligt med mingel, fotografering och prisutdelningar - inom olika kategorier. Både från företagarna och från kommunen. Rotary och Lions delade ut stipendier. Konferencier var Åsa Ivarsdotter, som återigen skötte uppgiften med bravur och inte minst kryddat av en stor dos humor. 

Pristagarna på Arvidsjaurgalan:

 • Årets Arvidsjaurbo/medborgare: Nils Van Der Poel
 • Årets butik: Moskosels digitala butik
 • Årets nyföretagare: Amandas underverk, Amanda Vikström
 • Årets företagare: Husbutiken, Malin och Daniel Nyström
 • Årets ungdomsledarstipendium: Henrik Sundqvist 
 • Årets ungdomsidrottspris: Molly Lindström 
 • Årets ungdomskulturpris: Emma Reinholdsson 
 • Årets kulturpris: Goncalo Marques 
 • Lions ungdomsledarstipendium: Anna Jakobsson
 • Rotarys ungdomsstipendium: Elsa Eliasson, Alicia Hagström och Ida Wallbäcks


Stort grattis till alla medborgare i Arvidsjaurs kommun som tilldelats priset som Arvidsjaurs Näringslivsprofil 2021! "Tusen tack till er alla som handlat lokalt under pandemin och fortsätter med det även fortsättningsvis!" sa näringslivsstrateg Anne Enoksson och Per-Åke Pettersson, som kom med idén om att hylla medborgarna. Foto Kent Norberg.

Motivering: "Pandemin har varit utmanande för många, även för det lokala näringslivet. Pristagaren har genom att handla lokalt visat på både lojalitet och engagemang. Årets pristagare skapar framtidstro och är goda ambassadörer för sin kommun och för näringslivet.

 • Ingen kan göra allt men tillsammans gör vi skillnad!
 • Medborgarna i Arvidsjaurs kommun tilldelas utmärkelsen Årets Näringslivsprofil 2021.
 • Utmärkelsen instiftades av Näringslivskontoret 2016

 


 

Årets företagare: Husbutiken, Malin och Daniel Nyström

Motivering: "Årets företagare har genom ett långsiktigt och målmedvetet arbete byggt upp ett mycket stabilt och lönsamt företag med ett varumärke som står starkt och stadigt på marknaden. Man har hög kompetens, god finansiell stabilitet samt stor förmåga att skapa nöjda kunder och medarbetare. Årets Företagare är en förebild för många andra och visar på flera sätt sitt mycket starka lokala engagemang för ett stärkt Arvidsjaur.
Under de senaste åren har årets företagare blivit tilldelad en rad priser för sina stora framgångar och krossat rekord på rekord inom just sin bransch. Med sitt lyhörda och engagerade sätt för dom många affärer i hamn. Det är med stor glädje och stolthet som vi får utse Malin Nyström och Daniel Nyström till Årets företagare 2021".


Årets Arvidsjaurbo/medborgare: Nils Van Der Poel
Kommunfullmäktiges tf ordförande, Lars Ralph, läste upp motiveringen och Nils tacktal. Rikard Skiöld, fr K4, var på senen för att ta emot priset eftersom van der Poel själv inte kunde närvara vid galan.
Motivering: "Nils van der Poel har i hög fart satt Arvidsjaur på kartan. Nu är is positivt förknippat med kommunen, även utanför testverksamheten. Nils van der Poel är Årets Arvidsjaurbo år 2021.


Årets butik: Moskosels digitala butik
Motivering: "
Med ett stort engagemang, kreativitet och framåtanda har årets butik lyckats skapa någonting helt fantastiskt på marknaden. Hela butiken speglar nytänk, uppfinningsrikedom och unika lösningar, allt för att anpassa butiken efter kundernas önskemål. Att driva butik på ett nytt spännande sätt är någonting som dessa grundare verkligen har anammat, helt klart beundransvärt. Det stora engagemanget bakom denna satsning bidrar till en levande landsbygd och ett viktigt nav i Moskosel,
Det är med stor glädje och stolthet som vi får utse Moskosels Digitala Lanthandel till Årets butik 2021".Årets kulturpris: Goncalo Marques 
Motivering: "Gonçalo Marques uppvisar ett otroligt driv och engagemang för att kulturen i inlandet ska få en egen plats och därigenom möjlighet att ta plats i samhället. På denna plats får olika konstnärliga uttryck, av personer från hela världen, utrymme att arbeta med sin konst. Pristagaren har skapat en plats där kulturen alltid är välkommen att utveckla sina idéer och få dem förverkligade. Gonçalos arbete gynnar Arvidsjaurs kommuns invånare som nu har möjlighet att besöka de olika utställningar, konserter och föreställningar som han anordnar. Med sitt engagemang och arbete har han utökat det kulturella utbudet i Arvidsjaurs kommun och visat att även kulturen har en plats i inlandet".

 


Årets nyföretagare: Amandas underverk, Amanda Vikström
Motivering:
 "Årets nyföretagare 2021 tog över en befintlig rörelse våren 2020 och trots att pandemin i samma veva drabbade Sverige och världen, har hon på ett imponerande sätt drivit och utvecklat sitt företag. Med mod, engagemang, ett alltid glatt bemötande och en kreativitet utöver det vanliga såsom, boka butiken, ordnat hemleveranser, visat nyheter på Instagram har hon lyckats att locka kunder att handla dam- och underkläder. Vi är alla imponerade!"Årets ungdomskulturpris: Emma Reinholdsson
Motivering: "Emma Reinholdsson är en stor musikalisk talang med drivkraft att utveckla sitt artisteri. Genom sitt engagemang har hon lärt sig att arrangera, spela in och mixa de låtar som hon publicerar via sin youtube-kanal. Emma är självmedveten och arbetar flitigt för att nå nya höjder i sitt artisteri. Hon söker själv upp nya influenser och musikutbildningar i sin strävan att utvecklas. Med sin talang och ihärdighet har Emma alla förutsättningar att forma en framgångsrik framtid inom musiken. Emma Reinholdsson är en värdig vinnare av 2021 års ungdomkulturpris".


Årets ungdomsledarstipendium: Henrik Sundqvist
Motivering: "
Henrik Sundkvist lägger ner sin själ och tid för att leda ungdomar i sporten innebandy.Henrik drivs av viljan att utveckla varje individ till den bästa versionen av sig själv för att sedan utifrån varje individs förmåga komponera ett framgångsrikt lag. Han har lagt stor del av sin fritid på sporten i många år och har ett stort hjärta som brinner för ungdomarna och laget. Henrik Sundqvist är en värdig vinnare av 2021 års ungdomsledarstipendium". Årets ungdomsidrottspris: Molly Lindström
Motivering:
"Molly Lindström är en mycket talangfull fotbollsspelare som tidigt började spela med damlaget. Molly har under åren utvecklats otroligt som fotbollsspelare. Hon är en utmärkt lagspelare som läser spelet väl. Allt detta gör henne till en inspirationskälla för yngre flickor inom sporten. Molly Lindström är en värdig vinnare av 2021 års ungdomspris".
 

Rotarys ungdomsstipendium: Elsa Eliasson, Alicia Hagström och Ida Wallbäcks

Lions ungdomsledarstipendium: Anna Jakobsson

 


Skriv ut: