Tillhör du riskgrupperna för att drabbas hårt av Coronaviruset, och ska därför inte besöka affärer med mycket folk i rörelse? Kan du inte få hjälp med handlingen kan du vända dig till kommunens tillfälliga handlingshjälp. Foto Pixabay.

Hjälp med att handla dagligvaror

2020-03-23 15:42

"Lill-Ica, Ica Supermarket och Coop är överens om att samverka med Arvidsjaurs kommun som inför en biståndsfri service med handling av dagligvaror. Detta för att minska risken att bli smittad till följd av Coronaviruset.

-Vi vänder oss till dig som tillhör en riskgrupp och därför ska undvika att utsättas för smittorisk i livsmedelsaffärerna, säger socialchef Lena Ruth.


Obs!
Ring INTE till butikerna utan till kommunens anställda personal, Tomas Edström, varukoordinator! Se mobilnummer och tider nedan:


 

Detta är en nödfallslösning

  • Tillhör du riskgruppen? (Personer med hög ålder i kombination med underliggande sjukdomar, såsom högt blodtryck, hjärt- kärlsjukdom, lungsjukdom, eller diabetes).
  • Har du ingen anhörig/bekant som kan hjälpa dig med varor?
  • Hur har du fått tag i varor i vanliga fall? Har du bil, körkort?
  • Kontakta varukoordinator: Thomas Edström mobil nr 070-3007586
  • Öppettider: Måndag och tisdag klockan 09.00 – 15.00
  • Varorna kommer att köras ut under onsdag och torsdag

Det finns tre affärer att välja varor från: "Lill-ica", Ica Supermarket samt Coop. Det går bara välja inköp från en av affärerna. Affärerna kommer att fakturera för inköpet + en packningsavgift. 

Obs!
Är man boende i eller kring Abborrträsk och Glommersträsk ska man i första hand vända sig till livsmedelsbutikerna "Affär´n" (0960-500 11) respektive Finnbergs (0960-200 02).


 

 

 

 

 

 


Skriv ut: