30 elever, samt en handfull lärare, från Lettland, Litauen och Danmark besöker i veckan Fridhemsskolan i Arvidsjaur, inom projektet
30 elever, samt en handfull lärare, från Lettland, Litauen och Danmark besöker i veckan Fridhemsskolan i Arvidsjaur, inom projektet "Back to nature for a sustainable future". Foto Kent Norberg.

Internationellt skolbesök på Fridhem

2020-02-24 14:24

30 elever, samt en handfull lärare, från Lettland, Litauen och Danmark besöker under vecka 9 Fridhemsskolan i Arvidsjaur. 
-Det är kul att träffa elever från andra länder och utveckla vår engelska, säger Felix Sundqvist, klass 9:3.

Besöket är det sista i utbytesprojektet: Nordplus Junior 2018-2020. Projektets namn är "Back to the nature för sustainable future":
-Syftet är att eleverna i de olika länderna ska dela deras erfarenheter och bli mer insatta i hållbarhetsfrågor för framtiden, säger läraren Shona Lidström.

För de besökande lärarna och eleverna var första intrycket: "Wow, så mycket snö". Ingen av gästerna har en snöflinga hemma. 

Felix och Ebba Sundqvist, Tilma Kågström och Oskar Westerberg berättar att de under måndagen ska jobbar i grupper med att skriva var sin "låt", som beskriver temat för projektet, nämligen: Tillbaka till naturen för en hållbar framtid:
-Sedan ska vi framföra dem för varandra också. Det kan bli intressant, ler Felix.

Veckans schema innehåller även guidning i samhället, besök på värmeverket och en sväng till Lappstaden:
-Eleverna kommer vidare att få bygga hållbarhetshus i miniatyr. Då nyttjar vi slöjd- och tekniksalarna. De ska slutligen kunna redovisa för husets hållbarhetsfunktioner. 


Skriv ut: