MDH Bygg AB är "Branschvinnare"!

2023-12-22 11:18

Mats Holmström och Heléne Lundmark driver MDH Bygg AB. Här visar de upp diplomet de fått för sina framgångar i branschen. Foto Kent Norberg. 

MDH Bygg AB i Arvidsjaur är ett bra exempel på att det går att bedriva framgångsrik verksamhet även i glesbygd. Som bevis på det har företaget förärats med priset: "Branschvinnare 2024":
-Jättekul, det betyder att vi gör något rätt i alla fall, säger paret.

Undersökningen är baserad på 2022-årsbokslut, där företagets omsättningsförändring var 84 procent, att jämföra med hela branschens betydligt blygsammare 12,7 procent. Resultatförändring 90,5 procent, jämfört med branschens -70,4 procent. 

Fina siffror!
-Ja, men tack, det går bra. Vi står på flera ben förutom hantverkeriet. Exempelvis bedriver vi plogverksamhet samt har trafiktillstånd och transporterar hus och tunga maskiner.

Orderboken för kommande år är redan fulltecknad. Arbetet med 2025 är redan igång. MDH jobbar en del åt biltestverksamheten, Statens Fastighetsverk i Abisko och Kebnekaise samt Vattenfall, med flera.

Företagets bildades 2005 och sysselsätter i dag 10 personer på heltid:
-Jag har ju jobbat flera år innan dess och har cirka 35 år i branschen. Om vi ser tillbaka tio år har Heléne och jag betydligt mer erfarenhet, och med det även trygghet samt rutin i det vi gör.

-Dessutom anställde vi en ekonomichef för några år sedan, för att frigöra resurser. Det har varit en bidragande del i vår utveckling, säger Heléne.

För närvarande bygger MDH en vätgasanläggning för Bothnia Hygien, på industriområdet. Mittemot (fd Svevia) reser de även en "spikhall" på 600 kvadratmeter, där det ska byggas fritidshus för den Nordnorska marknaden:
-De flesta vill ha arkitektritade året-runt-hytter, så vi kommer att bygga husen efter kundens önskan.

Det kommer att innebära att Mats och Heléne behöver anställa ytterligare fem personer på sikt:
-Antingen trappar vi ner eller så gasar vi! Jag föredrar att gasa, säger Mats och får medhåll av Heléne:
-Ja, vi fortsätter så länge vi tycker att det är roligt!

Näringslivsstrateg Anne Enoksson säger att ett erkännande som "Branschvinnare" stärker varumärket Arvidsjaur och betyder mer än man tror:
-Det händer mycket positivt kring vår kommun nu, däribland SYNA som utsett Arvidsjaur till Sveriges "Bästa tillväxtkommun 2023". Letar företag etableringsorter vänder de ju gärna blickarna mot platser där det finns utveckling och framtidstro.

// God Jul & Gott Nytt År!


Skriv ut: