Maria Nilsson, näringslivsutvecklare/Lärcentrum och Karina Lidén (vikarierande näringslivsutvecklare för Maria som ska studera under hösten/vintern.) Foto Kent Norberg.
Maria Nilsson, näringslivsutvecklare/Lärcentrum och Karina Lidén (vikarierar för Maria som ska studera under hösten/vintern.) Foto Kent Norberg.

Digital marknadsföringsutbildning fick goda recensioner

2020-09-09 13:50

För ca ett år sedan blev Näringslivsenheten och Arvidsjaurs Lärcentrum uppmärksammade om att det fanns ett stort behov bland de lokala företagen att förbättra sina kunskaper inom digital marknadsföring.

Efter årsskiftet 19/20 drogs ett utbildningsår igång, inom digital marknadsföring, som riktade sig mot vårt lokala näringsliv:
-Flera utbildningar är planerade och en del har genomförts, men på grund av pandemin har vi fram tills nu fått ta till en digital lösning, säger Maria Nilsson, näringslivsutvecklare.

En av de utbildningar som genomfördes under våren var "Marknadsföring och försäljning via sociala medier". Detta tillsammans med Idenfors & Idenfors från Vilhelmina, en byrå som nischat in sig på sociala medier för små företag.

Trots att allt sköttes över länk var det 16 personer, från exempelvis handel, industri, restaurang och service, som deltog och genomförde hela utbildningen:
-Utbildningen har efteråt fått goda recensioner. Detta är en vinst för oss och en bekräftelse på att vi läst av företagen rätt i planeringsfasen. Man är bland annat mycket nöjd med både kursens innehåll och hur det löstes digitalt av Idenfors & Idenfors, säger Maria.

Kommande utbildningar i höst:

  • 29-30 sept: Webbanalys, SEO & Adwords (Utbildare: In the Cold)
  • 7 okt, 14 okt, 11 nov, 2 dec: Sätt upp och driv din egen e-handel (Utbildare: Idenfors & Idenfors)

Utbildningarna i höst kommer att vara Corona-anpassade, men på plats i Arvidsjaur. Mer information om innehåll och anmälan kommer ut på Näringslivsenhetens Facebook och i Annonsexet. Utbildningarna är finansierade av Tillväxtverket och arrangeras av Arvidsjaurs kommun i samarbete med Företagarna i Arvidsjaur.


Skriv ut: