Sportlovsfiske på Nyborgstjärnen i Arvidsjaur. Foto Kent Norberg.
Sportlovsfiske på Nyborgstjärnen i Arvidsjaur. Foto Kent Norberg.

PRO.s sportlovsfiske på Nybban

2023-03-09 15:59

Gunnar Eriksson, PRO:s fiskeavdelning summerar sportlovsfisket på Nyborgstjärnen:
-Vi har haft tre kalla, men soliga och väldigt trevliga dagar!

Rödingar och gäddor har tagits upp under dagarna:
-Fem gäddor blev det. En av gäddsaxarna hade en stor gädda slitit sönder och smitit...

Gunnar beröttar att det finns riktigt stora exemplar i tjärnen. Förmodligen uppgödda på inplanterad röding och regnbåge:
-Flera gäddor över 10 kilo upp till 14 kilo har fångats här tidigare, berättar Gunnar och måttar med armarna som storfiskare brukar göra.


Molly Eriksson käkade varm korv. 

 
Gunnar Eriksson, PRO:s fiskesektion, borrade upp pimpelhål på "Nybbans" is och Khalmurad Sdinov (ägare till Gula Villa i Glommersträsk) agerade tolk till ett gäng ukrainare som ville testa att pimpla fisk.

PRO:s fiskesektion, som i år igen, fixat en trevlig uteaktivitet för ungdomar på deras sportlov! "I fjol kom det 73 barn till vårt arrangemang. I år ungefär hälften, på grund av det kalla och blåsiga vädret. Men vi är ändå rätt nöjda" säger Gunnar Eriksson. Foto Kent Norberg.

Coop bjöd på varm korv, i det kalla men soliga vädret.

-PRO:s fiskesektion ska arrangera en handikappanpassad fiskedag i vår. Även skolan kommer att arrangera aktiviteter på Nybban, säger Gunnar och fortsätter:
-I sommar planerar vi att plantera 700 kilo regnbåge, fördelat på två tillfällen med några veckor emelllan. Detta för att nyplanterad fisk brukar vara lite vilsna och svårfångade första tiden. 


Skriv ut: