Ekonomiprogrammet (EK)

Är du nyfiken på entreprenörskap och företagande och lockas av att starta och driva ett företag? I så fall är du välkommen till Ekonomiprogrammet på Sandbackaskolan!

Ekonomiprogrammet  passar dig som vill fortsätta med studier inom ekonomi, juridik och samhällsvetenskapliga utbildningar. Programmet passar även dig som vill arbeta med uppgifter som marknadsföring, försäljning, redovisning eller företagande direkt efter gymnasiet.

Ekonomiprogrammet ger en bred utbildning med fokus på samhällsekonomi, företagsekonomi och juridik. Efter ekonomiprogrammet blir du behörig till de flesta utbildningar inom ovanstående områden. Inom de flesta områden i samhället och vid fortsatta studier ger Ekonomiprogrammet dig en god grund att stå på.

Under årskurs tre får du möjlighet att starta, driva och avveckla ett företag inom ramen för Ung företagsamhet.

Sandbackaskolan är certifierad att utbilda diplomerade gymnasieekonomer för att ge dig de bästa förutsättningarna för arbete och vidare studier. Som Diplomerad Gymnasieekonom blir du attraktiv på arbetsmarknaden och du får nära anknytning till näringslivet genom praktik och företagsfaddrar.

 

Relaterade Länkar

Kontakt:

Ekonomilärarna

0960-156 78, 156 80

 

Studie och yrkesvägledare

0960-15694

 

E-post: sandbacka@arvidsjaur.se

Skriv ut: