Renkött uppmärksammat i projekt med Italien

2009-12-02 16:40

SERN-ordföranden Roberta Mori, Italien. Foto Kent Norberg.
Ordförande i SERN, Roberta Mori, Italien.
 


I lördags hade Sweden Emilia Romagna Network (SERN) styrelsemöte i Arvidsjaur:
-Det är det första samarbete i Europa av det här slaget, säger ordförande Roberta Mori, Italien.


SERN är en ideell transnationell organisation, grundad januari 2005.
Målet är att på ett strukturerat sätt utveckla relationerna mellan de lokala och regionala myndigheterna, i Sverige och Italien.
Nätverket, med sina 54 medlemmar, är den hittills enda bilaterala organisationen i Europa som främjar kontakter mellan lokala och regionala myndigheter i norra och södra delen av Europeiska unionen.

Näringslivschef Kenneth Eklund. Arkivfoto Kent Norberg.
Näringslivschef Kenneth Eklund.

-Jag anser att detta är ett av de mest intressanta EU-projekten vi har. Därför att det sammanbinder inte bara enstaka kommuner utan ett flertal, med Emilia Romagna. Dessutom hanteras projektet med framgång från såväl kommunförbundet, Anita Lindfors, som från Landstinget Norrbottens län, Kent Ögren, säger näringslivschef Kenneth Eklund och fortsätter:

-Vi har från Arvidsjaurs sida deltagit i projekt som ska främja utvecklingen av mat- och matkulturer. Där inte minst vårt renkött blivit uppmärksammat i Italien.

Renprodukter uppmärksammans i Italien. Arkivfoto Kent Norberg.
Renprodukter uppmärksammans i Italien. Arkivfoto Kent Norberg.

Ämnen på dagordningen, den här lördagen i Arvidsjaur, var bland annat revidering av SERN:s strategier för 2009-2011. Men även information om trainee program, budgetplanering och ny ansökan om medel för 2010. De nya italienska ledamöterna, som tillträtt efter det lokala administrativa valen, presenterades också.

SERN
SERN-medlemmar i buss på väg mot AJB, för studiebesök. 

Styrelsemötet hölls i hotell Laponia. Ett studiebesök hos Arméns Jägarbataljon hanns även med på kvällen. Middag intog i Sameland.


 


Skriv ut: