Susanne arrangerar "Ungdomens dag" i Arvidsjaur!

2009-02-09 11:26


Susanne Tengman arrangerar "Ungdomens dag" i Arvidsjaur.
Susanne Tengman arrangerar "Ungdomens dag" i Arvidsjaur.


"Ungdomens dag" arrangeras 21 februari i Arvidsjaur. Det är Susanne Tengman, omvårdnadsprogrammet årskurs 2, Sandbackaskolan, Arvidsjaur, som i ett skolprojektarbete valt att anordna dagen:
-Projekt planerar och genomför jag i samverkan med SV-Nord, säger hon. Varför har du valt detta tema i ditt skolprojekt?
-Jag tycker att det inte finns något att göra för ungdomar i Arvidsjaur. Tänkte att jag skulle ta tag i den saken. För det är viktigt att ungdomar får aktivera sig, skapa kontakter, samarbeta och känna ansvar, säger Susanne och berättar att Ungdomens dag riktar sig till åldersgruppen födda 1993 och äldre.

Under Ungdomens dag planeras för följande aktiviteter: Dans, tävlingar, motorutställning, guitar hero-tävling, filmvisning, modevisning, dans/disco:
-Syftet är att  få så många ungdomar som möjligt att delta i detta projekt.

Dagen är gratis och kvällen kommer att kosta 20kr. 

-Ungdomar från fordons-, media-, ekonomi-, samhälls-, entreprenör-, natur- och omvårdnadsprogrammet kommer att hjälpa till vid olika stationer.

Susanne säger att hennes skolkamrat, Miriam Stenberg, samhällsprogrammet, ska hålla i en modevisning:
 -Hon har valt ekonomisk inrikting i sin utbildning. Modevisningen kommer hon att ha som sitt projektarbete.

Susanne har fått så kallade "UPP-pengar" från Arvidsjaurs kultur- och fritidsnämnd. Det är en "påse" pengar som ungdomar kan ansöka om, när de har idéer på arrangemang.

-Det var enkelt och smidigt, säger Susanne som även blivit sponsrad av Sparbanken Nord och Landstingets ”Snabba Ryck”.

-Jag och Miriam har startat en blogg för att ungdomar lätt ska kunna få reda på vad Ungdomens dag är. Bloggen heter www.ungdomensdag.blogg.se .
                                                                       
                                     


Skriv ut: