Race på is - ny aktivitet för turister och Arvidsjaurbor

2009-01-22 13:23


Israce - nytt event i Arvidsjaur. Foto Kent Norberg
Israce - nytt event i Arvidsjaur. För turister men även lämpligt för arbetsplatser som vill bjuda sina anställda på något kul eller som födelsedagspresent... "Huvudsaken är att det blir en liten grupp" säger Mats Gustafsson, Polaris Experience Center.


Att sladda på is med gocart och Polaris Razer är en ny aktivitet för vinterturister i Arvidsjaur:
-Det behövs nya aktiviteter. De tyska reseagenter som i dag provat på vårt event tyckte att det var kul, säger Mats Gustafsson, Polaris Experience Center Arvidsjaur.


Enligt Mats och Sven-Erik Isaksson, Orrkammens hyrkart & Natursafari, ville de tyska reseagenterna snabbt få priser, för att kunna börja sälja idén med israce:
-Det är charterplan på ingång till Arvidsjaur och därför vill de fort få ut information om detta, säger Sven-Erik som även rekommenderar aktiviteten till lokala personer/grupper som vill testa något annorlunda.

Event med ny aktivitet på Tvättjärnens is.
På Tvättjärnens is kunde bland annat tyska reseagenter testa den nya aktiviteten, med att köra Polaris Raze och gocart på is.

Bland annat erbjuds Race of champions:
-Det går till så att deltagarna startar på olika platser på banan och mot varandra. Den som först korsar mållinjen har vunnit, säger Mats.

Gocart på is. Foto Kent Norberg 
Gocart på is.

Razerfordonen uppges accelerera 0-90 km/t på 5 sekunder. På barmark:
-När vi kör på isen med dubbar går det inte alls så fort. Utan lagom fort, som tyska reseagenterna uttryckte det. Dessutom är det i stort sett omöjligt att välta med dem, säger Mats Gustafsson.

Race på is. Foto Kent Norberg
Slirigt och kurvigt - utmanar föraren.

Ibland hamnar man i en snödriva.
Ibland hamnar man i en snödriva...

Mats Gustafsson. Foto Kent Norberg
Mats Gustafsson gasar på...
Skriv ut: