Markverkstad avdelning Arvidsjaur

2009-01-16 14:00

Artikelserien, om den utbredda samlokaliseringen på det som förr var regementet K4, fortsätter här med militärverkstaden. Eller "Markverkstad, avdelning Arvidsjaur", som den numer kallas...

Läs tidigare inledande artikel!

Militärverkstad, avdelning Arvidsjaur. En del i samlokaliseringen på forna K4. Personalen på bild.
Verkstadspersonalen, från vänster: Gerhard Karlsson, Niklas Norman, Kjell Lundgren, Tomas Edin och avdelningschefen Tommy Grundström.


Verkstaden återfinns som tidigare i en fristående byggnad, längst bort inom det inhägnade militärområdet:
-Jag ser positivt på samlokaliseringen. Det sänker kostnaden ytterligare för Försvarsmaktens utbildningsplattform i Arvidsjaur, säger avdelningschefen Tommy Grundström.

Markverkstad avdelning Arvidsjaur sysselsätter i dag fem fast heltidsanställda.

Vad är era huvudsakliga arbetsuppgifter?
-Det är att reparera alla Försvarsmaktens materiel. Exempelvis bandvagnar, skotrar och andra fordon. Samt deras vapensystem, säger Tommy Grundström.

Till den militära markverkstaden i Arvidsjaur kommer årligen verksamheter som FMV (Försvarets Materielverk) och BAE-systems (för att testa sina produkter i subarktiskt klimat.

Tommy Grundström
Tommy Grundström

-Vi har även besök från italienska materielverket. Våra internationella kunder finner det idealiskt att testa i Arvidsjaur, säger Tommy Grundström.


Fakta:
BAE Systems plc, BAE är Europas största koncern inom försvarsindustrin med 90 000 anställda. BAE Systems är baserat i Storbritannien och ingår som en samarbetspartner/leverantör av Eurofighter.


 


Skriv ut: