Arvidsjaurs största ryttartävling någonsin!

2009-06-12 09:08


ryttartävling i Arvidsjaur. Foto Malin Jonsson.
Arvidsjaurs ryttarförening anordnade den hittills största ryttartävlingen någonsin.

I helgen hölls den största ryttartävlingen någonsin i Arvidsjaur:
-De här tävlingarna visar att vi kan om vi vill, trots byggkaos och avsaknad av läktare, säger Malin Jonsson, Arvidsjaurs ryttarförening.Klubbmästerskap innefattade dressyr och hoppning. Sammanlagt tävlade 27 olika ekipage i helgen med 30 starter i lördagens dressyr och 40 starter i söndagens hoppning.

-Få gånger har tävlingarna varit så spännande som i helgen då ryttare från Malå och Arjeplog löst medlemskap och var med och kämpade om bucklorna, säger Malin Jonsson.

Dressyr
Hanna, Sweet Princess och Sanna, Filur.
 

I dressyren gick hästbucklan till Jannike Lineruth på hästen Puck från Malå och ponnybucklan till Sanna Andersson på hästen Filur från Arjeplog. I hoppningen gick det bättre för Arvidsjaurryttarna där Malin Zackrisson på hästen Caprise tog hem hästbucklan och Hanna Nilsson på hästen Sweet Princess (Sickan) tog hem ponnybucklan.

 

Söndagen genomfördes tredje och avslutande delen i Mini-Cupen. Hilma Alexandersson utsågs till Minimini-Mästare och Matilda Sjölund till Mini-Mästare:
-Nästa år får vi kämpa om att få tillbaka dressyrbucklorna till Arvidsjaur.


Hanna Nilsson, Sickan.

-De här tävlingarna var en bra start för föreningen som efter att byggnationerna (i ridhus och med uteridbana) är klara kommer att ha möjlighet att anordna riktiga inbjudningstävlingar, säger Malin och fortsätter:


Malin Zackrisson, Caprice.


-Tävlingarna är inte bara roliga och utvecklande för föreningens medlemmar, de är också ekonomiskt viktiga. Nu har vårens ridtermin avslutats och det pågår ridläger fram till 26 juni och sedan far hästarna på ett välförtjänt sommarbete. Till hösten kör vi hårt och det finns fortfarande några platser kvar för de som vill börja rida.


Puck - vinnarrosen.

 
www.arvidsjaurryttarforening.com
 
Text och foto: Malin Jonsson


Skriv ut: