Företagsbesök i Arvidsjaurs kommun 6 Dannes Kyl & Ljud:

2009-06-08 06:00


Anne åberg, Lärcentra och Kenneth Eklund, näringslivschef tillhör båda Utvecklingsenheten i Arvidsjaur. Här vid ett företagsbesök hos Dannes Kyl och Ljud. Foto Kent Norberg.
Anne Åberg, Lärcentra och Kenneth Eklund, näringslivschef tillhör båda Utvecklingsenheten i Arvidsjaur. Här vid ett företagsbesök hos Dannes Kyl och Ljud.

-Vi har varken hög- eller lågkonjunktur. Det kan vara trist när det är uppåt i förhandeln. Men som det ekonomiska läget ser ut nu i världen, är det en fördel för oss...
Det säger Dan Holmström, ägare av Dannes Kyl och Ljud, i Arvidsjaur.Verksamheten ingår i kedjan ELON.
Butiken, mitt i centrala Arvidsjaur, säljer olika slags elektronik så som tv, radio, stereo, telefoner, hårtorkar, cd-topplistan, dvd-filmer, brödrostar med mera.
Dessutom erbjuder företaget försäljning och service av värme- och kylanläggningar:

-Man kan säga att butiken står för hälften av verksamheten och servicen för den andra hälften, säger Dan, som just nu känner av ombyggnationerna av Storgatan.

-Det finns inga parkeringsplatser, gatan är uppriven just utanför entrén. Dessutom dammar det. Visst påverkar det försäljningen för oss, tyvärr.  

Företaget startade 1983 i andra lokaler. Bland annat har butiken återfunnits på Garvaregatan, innan nuvarande placering vid Storgatan.

"Dannes Kyl och Ljud" sysselsätter totalt 4 personer.
 

Dannes Kyl och Ljud får besök av Utvecklingsenheten och FR. Foto Kent Norberg.
Dannes Kyl och Ljud får besök av Utvecklingsenheten och FR.


Tidigare artiklar i serien:

Företagsbesök 1 (Kakelugnar/Bygg samt Pettersson Skor)
Företagsbesök 2 (Lundgrens Färg/Måleri samt Hellgrens Optik Synsam)
Företagsbesök 3 (A-färg och Tapet AB)

 

 


Skriv ut: