Ånyo satsar på förenings- och företagarservice!

2009-03-31 11:07


Karin Lundgren och Eva Bjuhr, Ånyo. Foto Kent Norberg.
För miljön och för att spara pengar åt ideella föreningar, organisationer och företag koordinerar Ånyo i Arvidsjaur begagnade möbler helt kostnadsfritt. "Att spara pengar måste väl ligga rätt i tiden, i finanskrisens skugga. Men vi vill titta vad man erbjuder - innan det monteras ner" säger Karin Lundgren och Eva Bjuhr, Ånyo. 


Butiken "Ånyo", Arvidsjaur, återvinner saker till låga priser åt privatpersoner. Nu satsar de även på gratis förenings- och företagarservice:
-Vi vill förhindra att stora volymer av kontorsmöbler och liknande hamnar på tippen. Arvidsjaurs kommun är förmodligen först ut i landet med den gratistjänsten, säger Eva Bjuhr.Ånyo ska fungera som "spindeln i nätet i den nya verksamheten. De har redan hunnit upprätta en "önskelista" från föreningar och företag. Dessa önskemål matchas sedan mot inlämningstips från andra företag eller organisationer, som planerar att göra sig av med något begagnat:
-Det är viktigt att man ringer oss i tid så vi hinner se möblerna, innan de monteras ner. Annars är det omöjligt att skapa sig en bild av möbeln, för att kunna matcha den med eventuellt önskemål.
-Är det endast en hög med ben, skruvar, hyllor och bråte... Då tvingas vi tacka nej, säger Eva.

Observera att den i artikeln aktuella "önskelistan" inte gäller för privatpersoner:
-Nej, det har vi inte personalresurser för.

Ånyo hanterar årligen 40 ton möbler och lådor med prylar av olika slag.

 


Skriv ut: