NTF:s Guldtriangel tilldelas Arvidsjaur!

2009-03-23 14:16

Cenneth Magnusson visar skolskjutsvarningssignal.
SeeMee - blinkande övergångsställe. Arvidsjaur och Jönköping får NTF:s GuldTriangeln 2009 för sitt arbete för en bättre trafiksäkerhet. Skolchef Cenneth Magnusson visar den varningssignal kommunen varit med att utveckla, för att skapa tryggare skolskjutsar för elever. 

Arvidsjaur uppmärksammas nu för de trafiksäkerhets-satsningar de gjort för att öka barns säkerhet när de är på väg till och från skolan:
-Jätteroligt, säger skolchef Cenneth Magnusson, som initierade satsningen för två år sedan.


Det är NTF, Nationalföreningen för Trafiksäkerhetens Främjande, som varje år delar ut Guldtriangeln till kommuner som de anser jobbat särkilt bra med trafiksäkerhet.

I år är det Arvidsjaur och Jönköping som belönas.

Arvidsjaur, enligt NTF, på ett på ett "föredömligt sätt satsat på åtgärder som kan motverka effekter av mörker, vinterväglag och höga hastigheter". Allt för att göra barnens skolväg säkrare.

Cenneth Magnusson berättar att de ville göra något för skolskjutselevernas säkerhet. Men de visste inte riktigt vad:
-Jag kom i kontakt med ett företag i Göteborg; Amparo, som har hjälpt oss att ta fram en slags varningsljus, att placera vid skolskjutsarnas av- och påstigningsplatser.

Hur fungerar det?
-Eleverna har en liten sändare med sig i sina skolväskor. När de närmar sig platsen där bussen stannar börjar varningslampan att blinka. Andra bilister blir då uppmärksammade på att de ska ta det lugnt förbi området.

Varningslampan är horisontell med två inbyggda blinkande lampor:
-Vi har bara fått positiva reaktioner från berörda elevers föräldrar. Att vi nu dessutom får pris av NTF är som grädde på moset! säger Cenneth. 


Skriv ut: