Delegation anlände på Malta

2009-11-15 23:54


Kommunledningen från Arvidsjaur togs emot med öppna armar av borgmästaren Anton Mifsud och counsul Anatole. Barbro Ternert, Jerry Johansson och Rune Granqvist.


Efter ett och ett halvt dygns buss- och flygresa, anlände så till slut en trött men förväntansfull delegation Arvidsjaursbor på Malta.Syftet är vänortssamarbete. Borgmästaren Anton Mifsud tog emot och hälsade alla välkomna till Malta. En veckas fullspäckat schema väntar.
Vädret är väldigt fuktigt (74 procent luftfuktighet) och omkring svalt svenskt sommarväder. För malteserna detsamma som vinterjacka på och turistisk lågsäsong med tomma hotell och kanske tid för återhämtning..

Efter incheckning på hotellet följt av sen middag var det dags för alla att lägga sig.
I morgon väntar schema från 08.45 - 22.00.
Bland annat kommer Arvidsjaurs kyrkoherde att medverka i en kvällsmässa i Mtarfa.

Skolungdomarna tycker att resan varit jobbig, men spännade och intressant. De ser bland annat fram emot att få träffa skolungdomar på Malta. De ska även delta i en arrangerad fotobllsmatch med jämnåriga ortsbort.

I morgon 07.45 har David Zimmer, Norrbottensradion, aviserat att han ska ringa någon av eleverna för att göra en direktsänd radiointervju. Ni som kan lyssna, ha radion påslagen..

(Artikeln tog 1 timme att publicera på grund av otroligt segt internet. Men jag kommer ändå att försöka publicera ytterligare artiklar under veckan.)


Skriv ut: