Vänskapsmatch i basket mellan Arivdsjaurs- och Maltaungdomar.

2009-11-18 00:55Arvidsjaurs och Mtarfas lag tillsammans. Arvidsjaur imponerade och vara bara ett par poäng från kvittering.

id 23.30-tiden lämnade borgmästaren och hans busschaufför av oss vid vårt hotell.
Nu, en timme senare är det knäpptyst på hotellet. Alla sover. Det är kanske inte så konstigt... Hela delegationen har nämligen först deltagit i en paneldebatt med Maltas representanter angående bland annat kvinnans roll i samhället. Seden handlade det om idrottsutbyte: Arvidsjaur - Malta i basket.


Arvid Andersson, Arvidsjaur. 

Vårt mixade ungdomsgäng mötte ett maltesiskt herrbasketlag och klarade sig med den äran! Vem som egentligen vann låter jag vara oskrivet. Men Arvidsjaurungdomarna gjorde ett jättejobb och lät sina motståndare svettas kopiöst för sina poäng.


Malin Hägg visade vilken bra basketspelare hon är.

Som belöning fick Arvidsjaur en basketstaty i glas från Maltas basketförbund. Arvidsjaurs basketförening ska själva avgöra var de vill placera den.

På kvällen arrangerades ett möte mellan Mtarfas council och Arvidsjaurdelegationen. Syftet var att diskutera delegationernas syn på olika saker.


Disskussion länderna emellan angående ekonomi, kvinnors olika möjligheter ovch rättigheter med mera.
Mötet filmades av Maltesisk television och sändes i deras rikssändning.


Mtarfas "panel".

Malta tv
TV-Malta.
 


Uppstigning på bussen 08.45 onsdag morgon. Sedan väntar en rad besök på olika skolor. Samt på ett äldreboende. Lunch intas på den senare.


Skriv ut: