Svenskt Reggaeband till Ryssland för första gången!

2009-09-15 08:36

Glesbygd´n i samband med invigningen av Gallejaur naturreservat förra sommaren. Foto Kent Norberg.
Glesbygd´n i samband med invigningen av Gallejaur naturreservat förra sommaren. 


Norrlänska vemodsreggaebandet Glesbygd'n åker till norra Ryssland och Arkhangelsk mellan 16 och 20 september, för att göra två konserter och en medverkan i en teateruppsättning.

Tillsammans Barens regionala ungdomsråd. B.R.Y.C och reACTion, en lokal kultur och teaterförening i Arkhangelsk, arrangeras en Teaterfestival med temat "fördomar".

Glesbygd'n deltar som husmusiker under teaterworkshops. Och spelar vid Festivalens avslutningsfest på Modern Night Club/Margaritinskaya Club, i Arkhangelsk.
Bandet gör även en extrainsatt välgörenhetsspelning, där pengarna går oavkortat till ett barnhem i Arkhangelsk.

Glesbygd´n. Arkivfoto Kent Norberg 2008.
Delar ur Glesbygd´n. Arkivfoto Kent Norberg. 

Presentation:

Via en vild blandning av den svenska folkmusiken, soul, genom jazz vidare till den nya europeiska vågen av roots-reggae och dub letar vi oss fram för att finna egna uttryck. Med Arvids karaktäristiska drag som sångare - buren av den utdöende traditionen i Norrbottens inland framför han visor på Arvidsjaurbondska. En ungdomlig tolkning av den 400 år gamla traditionen av dialekt, utvecklad och talad av nybyggare, norrbottniska bönder och människor med en vana av ständig motvind.

Glesbygd´n är ett politiskt niomanna band från Norrlands djupaste skogar som medvetet valt att stå på helt egna ben. Men sin speciella och egna version av tung och dansant reggae blandat med Norrbottnisk dialekt och stor energi så har Glesbygd´n blivit en omtalad live akt runt om i Sverige.

www.glesbygdn.se

www.myspace.com/glesbygdn


Skriv ut: