"Hans på hörnet" öppnar på tisdag morgon!

2011-04-18 18:58


Per-Åke Petttersson öpnnar Hans på hörnet. Foto Kent Norberg.
Per-Åke Petttersson öppnar kafé- och matstället "Hans på hörnet".

Tisdag morgon 08.30 slår Per-Åke Pettersson upp dörren till café- och matstället "Hans på hörnet"!Per-Åke på hörnet.. foto Kent NorbergAugustas, Berggrens, 21:an, Kaffestugan... Kärt barn har många namn.
Nu är det säkert många som undrar varför Per-Åke valt att döpa stället till Hans på hörnet...
-Det är en hyllning till våra pappor. Min pappa heter Hans och min hustru Anna-Carins pappa hette också Hans. Huset ligger i ett hörn... Svårare än så var det inte.

Per-Åke har förverkligat sin dröm om att få äga en egen kafé/mat-verksamhet:
-Tillfället dök upp när ägarna av Kaffestugan vill sälja och jag ville köpa. Så jag slog till. Det känns oerhört spännande och pirrigt. 

Per-Åke flyttade till Arvidsjaur 1992 och har sedan dess, med ett kortare avbrott, jobbat som kock på Laponia. Förutom honom ska även Ida Nyman ingå i Hans på hörnets personalstab:
-Fortfarande väntar en del investeringar och jobb, innan jag kan löpa linan helt ut. Men när det landat är min plan att erbjuda eget nybakat bröd i kaféet.

Förutom fikabröd kommer menyn att bestå av vanlig "hederlig" svensk husmanskost samt det som Per-Åke kallar för kafémat: Sallader, pasta med tomatsalsa, varma mackor, bakad potatis och liknande.

Per-Åke och Ida Nyman, som kommer att jobba i kaféet. Foto Kent Norberg
Ljust och fräscht. Per-Åke tillsammans med Ida Nyman, som kommer att jobba i verksamheten.

Det bjöds på bubel och en rad olika snittar vid smygpremiären/invingningen på måndagskvällen.
Det bjöds på bubbel och en rad olika snittar vid smygpremiären/invigningen på måndagskvällen.Känner du dig laddad inför morgondagens officiella öppning?
-Mycket! Och bättre läge i Arvidsjaur går väl inte att hitta, så det här borde fungera, säger Per-Åke och ler.     Skriv ut: