Jaktmässa i Arvidsjaur!

2011-02-18 16:04


Mikael Samuelsson och Mattias Norén anordnar jakt- och friluftsmässa i Medborgarhustet, Arvidsjaur. Foto Kent Norberg.
Mikael Samuelsson, ordförande i jaktvårdskretsen och Mattias Norén, även han styrelsemedlem i jaktvårdskretsen, arrangerar en jakt- och friluftsmässa i Medborgarhuset 26 mars!

Nu får alla jakt- och friluftsintresserade sin egen mässa i Arvidsjaur!
-Vi vill skapa en mötesplats för jägare och de som gillar friluftsliv, säger Mikael Samuelsson, ordförande i Arvidsjaurs jaktvårdskrets.Platsen för mässan blir Medborgarhuset. Arrangörerna har i stort sett redan "fullt hus" med utställare:
-Olika företagare och hantverkare inom genren deltar. Exempelvis kan vi berätta att Fritid- och vildmarksliv från Piteå deltar, säger björnjägaren Mattias.

Mikael Samuelsson, såväl storvilts- som småviltsjägare och Mattias Norén, älg- och björnjägare. De arrangerar jakt- och friluftsmässa i Arvidsjaur 26 mars. Foto Kent Norberg.
Mikael Samuelsson, "jagar allt" och Mattias Norén, älg- och björnjägare, arrangerar jakt- och friluftsmässa i Arvidsjaur, 26 mars. Foto Kent Norberg

Besökarna kan botanisera bland vapen, tillbehör, 4-hjulingar, jaktkläder, testa simulatorskytte, lära sig mer om mårdhundsprojektet, lyssna på föreläsningar och se naturfotografen Mats Bildströms utställning:
-Vi startar mässan klockan 10.00 och på eftermiddagen drar vi igång föreläsning om björnpredation på ren och älg, säger Mikael och fortsätter:

-Hundägare har nog många gånger funderat över om hunden kan ha drabbats av noskvalster eller kanske om den har trassel med höfterna. Dessa och andra frågor kommer man att kunna få svar på, i och med att vi engagerat en erkänt duktig veterinär.

Kretsen även ger information om deras verksamhet och pratar om det "Kvinnliga nätverket".

Hur har gensvaret varit hittills på ert initiativ med en "jaktmässa"?
-Mycket bra! Det verkar som om det saknats. Därför hoppas vi nu att folk verkligen kommer, så att det blir lyckat, säger Mikael.

Fakta:
Arvidsjaurs jaktvårdskrets förfogar över drygt 600 medlemmar. Därav 80 medlemmar under 25 år och 50 medlemmar är kvinnor. 


Skriv ut: