Fotbollsskola - i ösregn!

2011-06-21 12:45

Uppvärmning. foto Kent Norberg.
Uppvärming inför dagens fotbollsskola...


"Huvud, axlar, knän och tår, knän och tår...". Uppvärmning är viktigt på IFK Arvidsjaurs fotbollsskola, för barn födda 1999 till 2005:
-Vi har kul trots att regnet öser ner, säger Hilma Gustafsson, 9 år.


Det är andra dagen, av totalt fyra sammankomster, när webbredaktionen besöker Fotbollsskolan, på IP (Idrottsplatsen). Vädergudarna är inte på sitt bästa humör. Utan "de" bjuder på ytterligare en dag med oförtrutet jämnregn - som från öppen himmel.

Hilma Gustafsson. Foto Kent Norberg
Hilma Gustafsson, 9 år, tycker att man kan ha kul trots att det regnar som spön i backen ute. "Men killarna kunde vara lite bättre på att passa oss tjejer...".

Regnet formligen forsar ner längs barnens och de tio ledarnas hår, ansikten och axlar. Men man måste imponeras av positiva deras inställning. Vädret till trots kommer ändå 75 (!) pigga barn till fotbollsaktiviteterna. Som Hilma sa inledningsvis; "Man kan ha kul ändå".
Men föräldrar, bli inte överraskade om era barn snorar till midsommar... 


Huvud, axlar, knän och tår...
Huvud, axlar, knän och tår... ledarna i fotbollsskolan leder uppvärmningen.

Moa Hägg, ledare:
-Jag tycker det är jätterolig att vara ledare för barnen även om vädret kunde vara bättre. Men vi får göra det bästa av situationen, säger Moa Hägg.

Marscherar
Grupp efter grupp marsherar de in från genomgången på läktaren till fotbollsplanerna. (Ledaren Moa Hägg längst till vänster i bild)

Julia Forsgren (f-96), ledare, närmast kameran.


Timmy Andersson håller med:
-Det är givande att se hur engagerade barnen är på våra övningar.

Timmy Andersson. Foto Kent Norberg.
Timmy Andersson, ledare född -95 från laget: P-95/96. "Det är andra året jag jobbar som ledare i IFK:s fotbollsskola. Det är kul jobba med barn" säger han.

Barnaskaran är uppdelade i åldersgrupper med olika ledare. Varje lag heter något i stil med "Barcelona eller Real Madrid". På en vägg sitter veckans schema uppsatt. Varje dag händer något nytt:
-Vi har lagt in med andra aktiviteter än fotboll för att bryta av och göra något annat roligt för barnen, säger Mattias Johansson, IFK dam.

Mattias Johansson. Foto Kent Norberg.
Mattias Johansson berättar om nästa aktivitet..


...att jaga boll!


Vem hinner ta bollen först?

Tanken är även att få olika samhällsfunktioner, som polis, räddningstjänst och liknande yrkesgrupper att besöka barnen och berätta om deras arbete:
-Det brukar alltid vara spännande och uppskattat. Men i år har vi fått dålig repons på våra förfrågningar. Vi får hoppas att de skyndar sig att höra av sig till oss, säger Mattias. 


Fotbollsskola i Arvidsjaur.   

Syftet med arrangemanget är att locka ännu fler att spela fotboll. Men även skapa gemenskap, att ha kul och träffa nya kompisar:
-Även om vi har delat upp dem åldersmässig träffas de ju över ålders- och könsgränserna under en sådan här träningsvecka, säger Mattias Johansson som tillsammans med kanslisten Tommy Lindmark håller i trådarna för Fotbollsskolan.

Fredag är midsommarafton, varför Fotbollsskolan i år blir en dag kortare än normalt.Skriv ut: